Saját KB bal
Saját KB jobb

Idejétmúlt és kegyetlen módszerekkel szerez milliós követőtábort a Dog Daddy

Egyre több fórumon olvashatunk arról, hogy a közösségi médiaszolgáltatóknak felelősséget kellene vállalnia a platformjaikon közzétett tartalmakért. Legyen szó bántalmazásról, bullyingról, sértő vagy rasszista tartalmakról vagy éppen állatkínzásról. Az egyik ilyen, sokakat felháborító tartalomgyártó a TikTokon milliós követőtáborral rendelkező Dog Daddy. A való életben Augusto DeOliveira nevű férfi nem csak a formabontó melegítőruháival üti ki a biztosítékot. A Dog Daddy „kutyakiképzési” módszerei ugyanis még ennél is rettenetesebbek.

A magát kutya trénerként beállító DeOliveira gyakran posztol olyan tartalmakat, melyekben viselkedésproblémás kutyákat „nevel” vagy „képez”. Az idézőjelek azért indokoltak, mert a módszerei rendkívül erőszakosak, a felvételeken láthatóan fájdalmat okoz az állatoknak. A Dog Daddy láthatóan Cesar Millan hírnevére pályázik, és ennek érdekében a tudományosan megalapozott módszereket éppúgy hajlandó sutba dobni. Hasonlóan Millanhez, a saját elképzeléseit és az erőszakos módszereket ötvözi, de még messzebbre megy.

Nyilvános kiállás a kegyetlen módszerek ellen

Már több ismert és elismert tréner emelte fel a hangját a Dog Daddy ellen. Zak George például saját Instagram oldalán írta, hogy a DeOliveira által használt rángatós, lefojtós „módszer” idejétmúlt és kegyetlen. George szerint a Dog Daddy „nem tesz semmit, hogy kapcsolatot építsen a kutyákkal és nem veszi figyelembe azok mentális jóllétét. Mindössze annyit tesz, hogy megpróbálja a kutyákat erőszakos rángatással kontrollálni, ami tulajdonképpen nem áll másból, mint abból, hogy addig nyomja le őket, amíg fel nem adják”.

Ken Ramirez, a Karen Pryor által kifejlesztett klikker tréning központ vezetője szerint „itt nem is csak a pozitív vagy büntetés alapú technikák közötti vitáról van szó, ez puszta bántalmazás”.

Londoni előadásai kapcsán a Royal Society for the Prevention of Cruelty to Animals (RSPCA) nyilvános közleményben figyelmeztette a gazdikat DeOliveira módszereivel kapcsolatban, és kérte őket, hogy ne vegyenek részt a Dog Daddy által tartott foglalkozásokon.

Szerencsére egyre több tréner, szakember és állatvédelmi szervezet emeli fel a hangját, de amíg milliók követik, a Dog Daddy, köszöni, él és virul. Reméljük, hogy a széleskörű tájékoztatásnak köszönhetően egyre többen pártolnak el tőle, és fordulnak olyan trénerek és képzési technikák felé amelyek hatékonyak és mind a gazdik, mind a kutyák örömüket lelik bennük.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-behavior/dog-daddy; Kép: Photo by Zen Chung: https://www.pexels.com/photo/faceless-owner-playing-ball-with-purebred-dog-in-park-5745269/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...