Saját KB bal
Saját KB jobb

Itt az új őrület: kutya crocs papucsok

A kényelmes Crocs klumpák rajongótábora világszerte hatalmas. A jellegzetes megjelenésű, színes papucsokat eredetelig fürdőpapucsnak tervezte Lyndon „Duke” Hanson és George Boedecker Jr. 2001-es bemutatásuk óta azonban kiléptek a fürdőszobák világából, gyakorlatilag meghódítva nem csak az utcákat, hanem a munkahelyeket is. Egyedi anyaguknak köszönhetően ugyanis rendkívül kényelmesek, ezért az álló munkát végzők körében éppúgy népszerűek, mint mondjuk a turisták vagy az egyetemisták körében.

A kutya „crocs”-nak azonban semmi köze az anyacéghez, így az eredeti, kényelmes és a tartós lábbelikhez sem. Ez csak egy újabb őrület, amely – hol máshol, mint – a TikTokon terjed. Adj a kutyád lábára „crocs”-jellegű műanyag klumpát és videózd le, ahogy csetlik-botlik benne. Szinte hihetetlen, de a termékleírás alapján sem ígér többet a termék:

„When your pup puts on the cute crocodile shoes, you will immediately take out your phone and record the fun moment.” – Azaz, add rá a kutyádra a cuki krokodil cipőket és azonnal elő kell majd venned a telefonodat, hogy megörökítsd a mókás pillanatot. Ennyi, és nem több.

A „cuki krokodil klumpákat” két- és négydarabos szettben árulják, körülbelül 15 dollárért (2 db), illetve 22 dollárért. Ez körülbelül 4500-6000 Ft, amiből egy menhelyen lévő kutya akár havi táplálása is finanszírozható lenne. De persze az sokkal kevésbé cuki.

A vásárlói visszajelzések alapján az is kiderül, hogy viselésre tökéletesen alkalmatlanok, ugyanis nem marad fent a kutya lábán, illetve nagyjából a toy méretre illik csak. A több, mint 100 visszajelzés fele bármilyen használatra alkalmatlannak ítélte a kutya klumpát, és a többi esetben is legfeljebb egy cuki videó vagy fotó készült róla – majd a szemétben végezte.

Vajon tényleg megéri egy pár percnyi röhögés a kutya kárára és néhány lájk, hogy további felesleges műanyagszeméttel terheljük a környezetet? A szívószálak betiltása után itt lenne az ideje a felesleges műanyag vackok betiltásának is…


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: wikipedia; amazon.com; doggies.com; Videó: HIS Radio – YouTube.
Kép: Photo by KoolShooters from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...