Saját KB bal
Saját KB jobb

Gazdája puszta kézzel védte meg kutyáját, akit két prérifarkas támadott meg

Wisconsin – Hatalmas hősként tisztelik Scott Schach-t, mióta saját udvarukban puszta kézzel védte meg német juhászkutyáját két rá támadó prérifarkassal szemben. A férfi először rugdosta és dobálta a farkasokat, de amikor ez nem használt, megragadta az egyiket és a farkánál – lábánál fogva lehúzta kutyájáról. Drámai küzdelem lehetett, és csodával határos módon semelyikük nem szerzett súlyos sérülést.

 

Scott Schach már már megszokta a prérifarkasok távoli jelenlétét, ugyanis wisconsin-i otthona körül mindig is megtalálhatók voltak, de még sosem fordult elő, hogy ilyen közel merészkedtek volna.

Scott éppen kint üldögélt a háza előtt kutyájával, Princess-el. Az eb ekkor két túl közel merészkedő farkasra bukkant, és mivel a találkozás túl hirtelenre sikerült, a meglepett prérifarkasok azonnal rátámadtak a német juhászra. Scott azonnal, gondolkodás nélkül rohant oda, hogy segítsen kedvencének. – Féltem. Egyszerűen féltettem őt. Van egy barátom, aki pár éve ugyanígy, két farkas miatt veszítette el a kutyáját. Rettegtem, hogy szétharapják – nyilatkozta a bátor gazdi.

Először Scott megpróbálta elijeszteni őket: mindenkinek, aki a környéken él, azt szokták javasolni a járőrök, hogy ha prérifarkast látnak, kiabáljanak és dobálják meg a farkasokat kisebb tárgyakkal. Scott is így tett: a dobáláson kívül rugdosta is az állatokat, de sajnos sikertelennek bizonyult a próbálkozása, így kénytelen volt változtatni a stratégiáján.

– Valahogy sikerült elkapnom az egyikük farkát, de akkor azonnal megfordult és megharapta a kezemet. Aztán a lábát kaptam el, és a lábát és a farkát egyszerre fogva elhajítottam olyan messzire, amennyire csak tudtam. – Scott szerint az egész jelenet körülbelül 30 másodpercig tartott, és csodával határos módon a prérifarkasnak nem sikerült komolyan megsebeznie a karját.

Az egyik farkas – akit Scott eldobott – feladta és elszaladt, a másikat kutyája borította le a lábáról. – Ekkor már nyöszörgött és vonított a farkas, így szóltam Princess-nek, hogy engedje el. Ő azonnal szót fogadott, elengedte, leült, a farkas pedig visszarohant az út felé. –

Scott a támadás sikeres visszaverése után azonnal kedvence miatt kezdett aggódni, így elvitte állatorvoshoz. De kiderült, hogy lényegében semmilyen sérülést nem szerzett. Scott az elmúlt hetekben folyamatosan hallja és érzi a farkasokat a környékükön, így azt tervezi, hogy felszerel egy mozgásérzékelőt, nehogy újra megtörténhessen az eset, és esetleg most rosszabb kimenetele legyen.

 

Színes történeteinkből:

Megtámadta a rablót a kutya, aki kezet emelt 86 éves gazdájára

A bátor gazdi szájon harapta a kedvence torkát harapó kutyát – ezzel mentette meg életét

Megharapta a gyanúsított a rendőrkutyát

2016 legnagyobb átverése – a feleség hazaviszi a cuki kölyökkutyát

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: raycomgroup

A préifarkas fotója illusztráció

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...