Megharapta a gyanúsított a rendőrkutyát

New Hampsire-ben a rendőrök éppen egy lövöldözés részleteit vizsgálták ki, mikor az egyik gyanúsított menekülés közben ellenállt a letartóztatásnak és megharapta az egyik rendőrkutyát, Veda-t.

Boscawen-ben egy lövöldözéshez riasztották a rendőröket egy házhoz. A két gyanúsított először nem volt hajlandó eleget tenni a rendőrök felszólításának, hogy adják meg magukat, majd mindketten megpróbáltak elmenekülni a helyszínről.

Az egyikük a hátsókertben bújt el egy lakóautóban. Veda, a K9-es rendőrkutya vezetőjével betört a kocsiba, ahol a férfi pár ruhadarab alatt próbált rejtőzködni. Amikor Veda kiszagolta, a férfi birkózásba kezdett a kutyával és hirtelen fejbe harapta az ebet.

Mindkettő gyanúsított keményen ellenállt a letartóztatásnak – nyilatkozta Jason Killary hadnagy. – Az egyikük még neki is támadt a kutyának és megharapta. Erre Veda is megharapta őt. Kénytelenek voltunk végül sokkolót alkalmazni. –

Veda, a New Hampshire Kutyás egység egyik hivatalos K9 tagja csak kisebb sérülést szenvedett a támadásban, így azonnal elszállították és sebét ellátták.

A férfinak számos vádponttal kell majd szembenéznie: többek között természetesen a hivatalos rendőrkutya megtámadásával.

Ha egy rendőrkutyával szeretnél harapó versenybe keveredni, biztosan nem fogsz nyerni. Ők azért elég jók ebben – kommentálta az eseményeket a hadnagy.

 

Cikkajánló:

7 tipp arra, hogyan kerüld el, hogy egy kutya megharapjon

Nyugdíjba megy Nick, a legrégebben dolgozó magyar tűzszerész kutya

Képtelenek voltak elérni a rendőrök, hogy a rendőrkutya eleressze a megbilincselt férfi karját

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: the guardian
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...