Elgondolkodtató kampányokra használják fel az új, kutyával viccelődő őrületet

Szélsebesen terjedt el a „WhatTheFluff Challenge” a kutyások között, ami a gazdik trükkös eltűnésének varázslatán alapul. A fél világ könnyesre neveti magát a kialakult helyzeteken, a másik fele elítéli a felesleges stressz okozás miatt, páran pedig meglátták benne a nagyszerű lehetőséget, hogy felhívják vele a figyelmet az elhagyott kutyákra.

 

A geg lényege egyszerű: a gazdi az ajtóban állva egy takaró vagy lepedő mögé bújik, miközben kutyája figyeli. Párszor megmutatja magát, ahogy elbújik majd előtűnik a takarásból, majd mikor a lepedőt végleg leejti, az ajtó mögé bújik, mintha eltűnt volna. Kedvence szava is elállna, ha beszélni tudna, hiszen csak annyit lát, hogy szeretett gazdája köddé vált.

A legkülönfélébb reakciókat láthatjuk a négylábúaktól – és innentől válik kissé elgondolkodtatóvá a történet. Bár nagyon édesek, ahogy keresik a gazdit, de egyben szomorú látvány is az a pánik, amit egyes ebek átélnek. Van, aki csak bámul maga elé nem értve a helyzetet, van, aki hangos ugatásba kezd, de olyat is látni, aki kétségbeesetten keresni kezdi szeretett emberét, hiszen azonnal egyedül, elveszettnek érzi magát.

Innen jött az ötlet: több állatvédő szervezet is felhasználta az alternatív értelmezési lehetőséget. A WhatTheFluff kihívás a vicces jelenetek mellett azt is képes lett közvetíteni, hogy mit él át egy ártatlan állat, mikor tulajdonosa elhagyja, lemond róla.

„Nem minden gazdi jön vissza” – ez lett a fő üzenete az állatvédői kampányoknak, amelyek nagyon jól szimbolizálják, min megy keresztül egy elhagyott kutya.

Természetesen a vicces videókat látva tudjuk, hogy a főszereplő ebek csak egy pillanat erejéig maradnak magukra, gazdijuk nem sokkal később előbújik, és hatalmas lesz a közös öröm. Aki szeretne, nyugodtan nevessen önfeledten, de közben érezzük át, milyen lehet az, mikor az elhagyatottság érzése nem csak egy pillanatig tart.

A kihívás egyébként más állattal is működik:

Olykor pedig egyáltalán nem működik:

 

Egyiken nevetünk, a másik szomorú: nehéz meghúzni a határt:

A kutya, aki még a szoba sarkaitól is retteg, de a legédesebb módon oldja meg a helyzeteket

A fél világ a kutyán nevet, aki nem akar a hörcsöggel barátkozni – a másik fele pedig nem érti, miért vicces, ha egy kutyát stresszelünk

A világ legnevetségesebb kutyás fóbiái

 

 

(kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...