Egy kóbor kutya mentette meg a kihűléstől a sérült biciklistát a romániai hegyekben

Egy 40 éves férfi a napokban kerékpározni indult a hegyekbe, de egy esés következtében eltörte a kulcscsontját, a fájdalom miatt képtelen volt lejutni. Az éjszaka kezdett a kihűlés állapotába kerülni, mikor a fák közül feltűnt egy kóbor kutya, és odakucorodott mellé. Egész éjjel melegen tartotta a férfit, ezzel megmentve életét. De jótett helyébe jót várj!

 

A férfi álmában sem gondolta volna, hogy egy ártatlannak tűnő kerékpározás ilyen véget érjen. A Szemenik-hegységbe ment kirándulni kerékpáron egyedül, de baleset érte, ahol komolyan megsérült: eltört a kulcscsontja.

A hatalmas fájdalom miatt nem volt esélye, hogy egyedül lejusson, éjszaka azonban nagyon hideg van arrafelé, így a férfit a hipotermia is fenyegette. Az úton feküdt, amikor arra lett figyelmes, hogy a fák közül egy kóbor kutya bukkant fel. Az eb békésen megközelítette, majd leheveredett mellé.

Így töltötték az éjszakát – valószínűleg a férfi életét mentette meg a kutya testéből áradó melegség. A kóbor állat még akkor sem mozdult el mellőle, mikor egy mentőegység rátalált – fotók is megörökítették az ellátásánál asszisztáló ebet.

Végül megjöttek a mentők is, akik szakeószerűen ellátták a férfi sérüléseit. A kutya akkor is türelmesen várt mellette, majd a mentőautó után rohant, ahogy elhajtottak a biciklistával. Nem tudni, mi történt azon az éjszakán – vajon a férfi hívta oda magához a kutyát, vagy az eb érezte meg, hogy egyszerűen szükség van rá, de a hála nem maradhatott el a jócselekedet után.

A mentőcsapatok nem hagyták annyiban, és a kutya keresésére indultak. Hamarosan sikerült azonosítaniuk az ebet, és átmeneti otthont is intéztek neki, de hamarosan végérvényesen is megoldódni látszott az élete, ugyanis hősies cselekedetén meghatódva a Caras-Severin megyei Tanács egyik hivatali dolgozója úgy döntött, hogy örökbe fogadja a kutyust.

 

Hasonló történeteink közül:

Eltörte a nyakát, kutyája mentette meg a fagyhaláltól

A család pit bullja több mint két napig őrizte az erdőben a két éves autista kislányt, hogy életben maradjon, majd hazavezette

A család kutyája mentette meg a kétéves kislány életét

 

(kutyabarát.hu)

 

 

Forrás: romania-insider
Fotók: Jandarmeria Caras Severin on Facebook

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...