Saját KB bal
Saját KB jobb

Eltörte a nyakát, kutyája mentette meg a fagyhaláltól

Egy michigan-i férfi újévkor tűzifáért indult az erdőbe. Hirtelen elcsúszott, és eltörte a nyakát. Közel 24 órát feküdt a hóban. Kutyája hallotta meg kiabálását, és egész nap – egész éjjel melegen tartotta.

Mivel Bob nem ment messze a házától, ezért csak egy pulóvert és famert viselt. – „Üvöltöttem, hátha meghall valaki, de a legközelebbi szomszéd is négyszáz méterre lakik” – mesélte a kórházban a férfi.

Kelsey, Bob 5 éves golden retrieverje meghallotta gazdája üvöltését, és azonnal hozzá sietett. Egész testével ráfeküdt, és ébren tartotta: nyalogatta kezeit és arcát.

Egyfolytában ugatott, de egy percre sem hagyott magamra, melegen tartott. Tudtam, hogy ki kell tartanom, mert ő az egyetlen esélyem, hogy életben maradjak. Másnap reggelre már kiabálni sem volt erőm, de Kelsey még mindig olyan keserves hangon ugatott, hogy a szomszéd felfigyelt rá. Ő talált meg.

Mire Bob kórházba került, testhőmérséklete 21 celsius fokra hűlt, ami azt mutatja: a férfi a csodával határos módon menekült meg, ráadásul még súlyosabb fagyási sérüléseket sem szerzett. Ő maga biztos benne, hogy kutyája testének melege mentette meg. A kórházban a nyak sérüléséből is viszonylag gyors tempóban kezdett felépülni. Valószínűleg ebben a hideg segítségére volt: mivel nem mozdult, így nem tudott tovább rontani állapotán.

Annyira hálás vagyok Kelsey-nek. Ő az én hősöm. Nem hagyott magamra, saját testének melegével mentett meg. Sosem felejtem ezt el neki.

 

Kutyák, akik segítettek az emberen:

Műlábat kapott, terápiás kutya lett

Kutyája mentette meg a Down-szindrómás kisfiút

A 70 éves veterán, aki kutyája kedvéért megtanult újra járni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...