Saját KB bal
Saját KB jobb

Több mint 100 kutyát foglaltak le egy söjtöri szaporító telepen

Egy söjtöri lakatlan családi ház udvarán lefoglalt több mint 100 kutya sorsát intézik az állatvédők. A birtokon különböző fajtájú kutyákat szaporított eladásra egy német állampolgárságú nő, aki az ebeket rendkívül mostoha körülmények között tartotta. 

A rendőrségre 2017. október 4-én 10 óra körül érkezett állampolgári bejelentés, hogy Szénásvölgypusztán, egy családi ház udvarán nem megfelelő tartási körülmények között több tucat kiskutyára bukkantak.


Fotó: police

Az állatvédők feljelentése nyomán indult eljárás során rendőrök jelenléte mellett kezdték meg a kutyatelep felszámolását.

A helyszínre érkező rendőrök az ingatlan területén több kistestű ebet találtak, amelyek faládákban, nyúlketrecekben és ólakban, a saját ürülékükben voltak összezsúfolva. Kiderült, hogy a több tucat valójában 100 fölötti számot jelent.


Fotó: police

A kiskutyák mentése, megszámlálása és a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást egy 60 éves külföldi nő ellen.


fotó: MTI


Fotó: MTI

Fotó: police

Fotó: police

Fotó: police

 

Egy kis segítség, hogy ne történhessen több ilyen eset:

Így ismerd fel a szaporítót!

 

További hasonló híreink:

Magyar szaporítókról, piacról és csempészekről számol be a külföldi sajtó

A felelős állattartó ivartalanít, nem szaporít

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: police, MTI
MTI Fotó: Varga György
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...