Több mint 100 kutyát foglaltak le egy söjtöri szaporító telepen

Egy söjtöri lakatlan családi ház udvarán lefoglalt több mint 100 kutya sorsát intézik az állatvédők. A birtokon különböző fajtájú kutyákat szaporított eladásra egy német állampolgárságú nő, aki az ebeket rendkívül mostoha körülmények között tartotta. 

A rendőrségre 2017. október 4-én 10 óra körül érkezett állampolgári bejelentés, hogy Szénásvölgypusztán, egy családi ház udvarán nem megfelelő tartási körülmények között több tucat kiskutyára bukkantak.


Fotó: police

Az állatvédők feljelentése nyomán indult eljárás során rendőrök jelenléte mellett kezdték meg a kutyatelep felszámolását.

A helyszínre érkező rendőrök az ingatlan területén több kistestű ebet találtak, amelyek faládákban, nyúlketrecekben és ólakban, a saját ürülékükben voltak összezsúfolva. Kiderült, hogy a több tucat valójában 100 fölötti számot jelent.


Fotó: police

A kiskutyák mentése, megszámlálása és a helyszíni szemle jelenleg is folyamatban van. A Zalaegerszegi Rendőrkapitányság állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított nyomozást egy 60 éves külföldi nő ellen.


fotó: MTI


Fotó: MTI

Fotó: police

Fotó: police

Fotó: police

 

Egy kis segítség, hogy ne történhessen több ilyen eset:

Így ismerd fel a szaporítót!

 

További hasonló híreink:

Magyar szaporítókról, piacról és csempészekről számol be a külföldi sajtó

A felelős állattartó ivartalanít, nem szaporít

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: police, MTI
MTI Fotó: Varga György
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...