Fajtamentő egyesületekSzervezetek

Cane Corso Fajtamentés

A Noé Állatotthon Alapítvány Cane Corso Fajtamentő Csoportja 2009 tavaszán kezdte meg működését. Bár a cane corso egyelőre nem fordul elő tömegesen hazánkban, a fajta mégis egyre népszerűbb a családi kutyák rajongói körében. Ahogy a hazai állomány száma nő, úgy egyre gyakrabban fordul elő, hogy valamelyik cane corsonak sürgős segítségre van szüksége.

A fajtamentő csoport elsődleges célja, hogy az azonnali segítségre szoruló kutyákat megmentse, elhelyezésükről, kezelésükről, rehabilitációjukról gondoskodjon, majd szerető gazához juttassa őket. Célunk, hogy segítséget nyújtsunk az utcára, sintértelepre, menhelyekre került vagy bármilyen okból hontalanná vált cane corso kutyák elhelyezésében és megtaláljuk azokat a gazdijelölteket, akik életük végéig gondoskodnak a gyakran sok hányattatáson átment állatokról.

Minden hozzánk került cane corsot oltva, ivartalanítva és egyedi azonosítóval ellátva adunk gazdához szigorú szerződéssel és életük végéig nyomon követjük a kutyák sorsát.

Mit kell tudni a cane corso fajtáról?

A fajta hazája Olaszország, de 1994 óta hazánkban is egyre többen választják társul az egykori gladiátorkutyát.
Ennek az az oka, hogy, bár külleme és mérete tekintélyt parancsol, a cane corso igazi bújós, szelíd, kenyérre kenhető kutya. Rendkívül jól szocializálható, család- és gyermekszerető kutya; más kutyákkal is jellemzően jól kijön. Gazdáit, családját soha nem bántaná.
Hatalmas megfelelési vágy él benne, ezért ideális hobbikutya; a gazdival szívesen jár dolgozni, és ha a hagyományos értelemben vett munkakutya-feladatokra nem is alkalmas, például kiváló nyomkövető válhat belőle. Eredetileg vaddisznó-vadászatokon és a nyájak őrzésénél vették hasznát, melyeket a medvék és farkasok ellen remekül megvédett.

Mivel borzasztóan emberközpontú, igényli az ember közelségét és szeretetét, ezért kinti-benti kutyának ajánljuk – a cane corso számára az a legfontosabb, hogy minél többet lehessen a gazdival.

Szerencsére a fajtának kevés jellemző betegsége van – mindössze diszpláziával kell számolnunk, ha egy cane corso befogadását fontolgatjuk.

Hogyan segíthet?

A fajtamentő csoport köszönettel fogad akár anyagi, akár tárgyi adományokat (pl. szállítóboxok, tápok, gyógyszerek, nyakörvek, pórázok, stb.)
Nagy segítség az is, ha valaki ideiglenes befogadóként átmeneti otthont nyújt egy-egy kutyának, hiszen a menhelyi körülmények megviselik a magára maradt állatokat és a cane corso kutyák rehabilitációja sokkal sikeresebb, ha családi környezetben történik.

A NOÉ Állatotthon Alapítvány égisze alatt működő Cane Corso Fajtamentő Csoport azért jött létre, hogy segítsünk lehetőségeinkhez mérten, minden olyan cane corson, aki kóborol, tartása kimeríti az állatkínzás fogalmát, bármi okból feleslegessé vált, egészségesen, fiatalon el akarják altatni, állatmenhelyen él vagy gazdái életkörülményei megváltoztak és nem tudják tovább tartani a corsojukat.

Lelkes önkéntesekből szerveződött a fajtamentő csoport, melynek tagjai tenyésztők, gazdik, fajtaszimpatizánsok, de mind-mind a corsok elkötelezett szerelmesei. Célul tűzték ki, hogy ahol, és amikor mentésre, segítségre szoruló cane corso van, ott mindent elkövetnek, amit csak lehetőségeik megengednek, hogy egyetlen corsonak se kelljen sanyarú körülmények között élnie. Sajnos egyelőre csak fajtatiszta cane corsokon áll módunkban segíteni, de amennyiben van szabad kapacitásunk, a fajtához közel álló segítségre szoruló kutyákat is mentünk.

Amit rólunk tudnia kell: mindannyian, akik a menhelyen dolgozunk, önkéntesek vagyunk, akik szabadidőnket, munkánkat áldozzuk a kutyák mentésére. Ez néha nehéz és szomorú munka, de ugyanannyi örömet is jelent. Mindannyian erőnkhöz mérten járulunk hozzá a menhely működéséhez, a kutyák mentéséhez, ellátásához és örömmel fogadunk bárkit, aki hozzánk hasonlóan szívügyének érzi a hányatott sorsú cane corsok mentését, és szívesen csatlakozna egy összetartó, szuper csapathoz.

Ha te is szíveden viseled ennek a rendkívüli fajtának a sorsát, és bármilyen módon szeretnél nekünk segíteni, örömmel vennénk jelentkezésedet, felajánlásaidat. A legkisebb segítség is segítség!
Szükségünk lenne:
-ideiglenes befogadókra
-végleges befogadókra
-szükség esetén egyéb felszerelésre (szállítóketrec, táp, gyógyszer, nyakörvek, pórázok, stb.)
-bármi olyan segítségre, ami a mentést megkönnyíti, népszerűsíti (támogatók toborzása, szponzorok bevonása, plakát és egyéb nyomdai munkák készítése, stb.)

Elérhetőségek:

Projektvezető: Poroszkai Orsolya
Telefon: 06-30-508-07-14
E-mail: canecorsomentes kukac noeallatotthon.hu

A Cane Corso fajtamentő csoport honlapja: http://www.canecorsomentes.hu/

A fajtamentő csoport gazdira váró kutyáiról fényképeket itt láthatnak.

A cane corso mentés pénzbeli adománnyal is támogathatja. Bankszámlaszámunk: 11710002-20083777
A megjegyzés rovatba minden esetben kérjük beleírni: „Cane corso mentés”. Köszönjük!

A cane corso fajtamentő csoportnak nincsen külön adószáma, hiszen nem különálló civil szervezet, hanem a Noé Állatotthon Alapítvány egyik projektje. Ezért aki adója 1%-ával szeretné támogatni a cane corso mentést, az az alapítvány adószámára töltse ki rendelkező nyilatkozatát adóbevalláskor. A rendelkező nyilatkozaton a
„Noé Állatotthon Alapítvány” nevet és az 18169696-1-42 adószámot kell megadni. (Figyelem! Ha a Cane corso fajtamentés nevét írják rá a rendelkező nyilatkozatra, az érvénytelen lesz és 1%-uk az államra száll!)

Hétfőtől szombatig 9:30-15:30-ig, vasárnap 10-14 óra között.
Minden szombat nyílt nap; ilyenkor szeretettel várunk minden érdeklődőt, önkéntest, kutyázni vágyó állatbarátot!

Cím: Budapest, XVII.ker. Csordakút utca 138634/1 hrsz.
Telefon: +3630 5080714
E-mail: [email protected]

http://www.canecorsomentes.hu/

További ajánlataink
Hozzászólások
Töltés...