Saját KB bal
Saját KB jobb

DIY – Természetes és hatékony mancsápolás házilag

A hideg hónapokban sok kutya talpa kiszárad, a talppárnák berepedeznek, ami fájdalmas és nehezen gyógyuló sérülés. Előzd meg a bajt és kezdd időben ápolni és hidratálni kedvenced mancsait ezzel a csupa természetes jótékony összetevőből álló mancsbalzsammal, amelyet otthon is elkészíthetsz.

Ebben a receptúrában csupa olyan összetevő szerepel, amely természetes hidratáló és ápoló tulajdonságainak köszönhetően véd a kiszáradástól, ápolja és regenerálja a hidegnek és a csúszásmentesítő kémiai anyagoknak kitett tappancsokat. A shea vaj széles körben ismert hidratáló tulajdonságairól, a méhviasz pedig segít helyreállítani a berepedezett bőrt. Az olívaolajban és a kókuszolajban található bőrtápláló anyagok pedig fokozzák a hatást.

Érdemes a mancsápolást már a tél elején elkezdeni, hogy kedvenced bőre a lehető legjobb állapotba kerüljön és így ellen tudjon állni az időjárással járó káros hatásoknak.

Az elkészült mancsbalzsam száraz, hűvös helyen egy évig áll el.

Az alábbiakra lesz szükséged:

1 nagy befőttesüveg

2 vagy több kisebb befőttesüveg + fedők, amelyekbe majd az elkészült balzsamot porciózhatod

Méhviasz forgácsok (beszerezhető bioboltokban vagy online)

Shea vaj

Kókuszolaj

Olívaolaj

kókuszolaj befőttes üvegben

Elkészítés

Először is mosogasd el alaposan a befőttes üvegeket és szárítsd meg őket. A nagy üvegbe tölts ugyanannyi kókuszolajat, méhviasz pelletet és shea vajat, illetve fele mennyiségű olívaolajat.

Egy kisebb lábast tölts meg 4 ujjnyi magasan vízzel, helyezd bele az üveget és kis lángon kezdd melegíteni, amíg a hozzávalók meg nem olvadnak (65-70 °C-on következik be).

Ezután csak annyi a dolgod, hogy az olvadt anyagot kitöltöd a kisebb üvegekbe, majd szobahőmérsékletűre hűtöd őket. Végül tedd rá a fedőt a kis üvegekre, és már viheted is magaddal a táskádban sétához, de otthon is tarthatsz egyet.

Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: marthastewart.com; képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...