Saját KB bal
Saját KB jobb

Mi a teendő, ha válogatós a kutyád?

Úgy gondolod, a legjobb kutyaeledelt vásároltad meg neki, amely az összetevői alapján kiadósabb, mint a saját vacsorád, a kedvenced mégsem eszik belőle egy falatot sem? Ebben az esetben két opció állhat a háttérben. Megmutatjuk neked, melyek ezek és mit tehetsz, ha szeretnéd te alakítani a kutyusod étrendjét. Tippek a Kutyakajás.hu Webáruháztól.

A fennálló opció egyike, hogy valamilyen problémája van a kutyádnak, amivel kapcsolatban érdemes felkeresni egy állatorvost. Amennyiben viszont nincs semmilyen gond a kedvenced szervezetével, akkor bizony arról van szó, hogy kicsit elkényeztetted „őfelségét”, így tudja, hogy ha nem eszi meg az elé tett ételt, biztosan kap majd néhány finom falatot a te ebédedből. Viszont nem kell ennek így maradnia, van megoldás!

1. szabály: Nincs más választás, nem tudok neked másmilyen ételt adni!

Fontos, hogy megértse a kutyád, nincs más opció. Ha nem eszi meg azt, ami a táljában van, nem fog mást kapni és az asztal alá sem fog lepottyanni néhány finom falat. Természetesen ahhoz, hogy ez működjön, mindenképpen minőségi eledelt kell választanod. Erre lentebb még részletesen kitérünk.

2. szabály: Ha 30 percig hozzá sem nyúlt az ételhez, vedd el tőle a tányért!

Tedd le a tálat a kutya elé és várj 30 percig! Ha csak kerülgeti a tányért és nem eszik belőle, egyszerűen vedd el előle az eledelt. A következő étkezésnél a szabály ugyanez.

3. szabály: Ne essen meg a szíved rajta!

Bizony lehet, hogy neheztelni fog rád a kedvenced, de nyugi, nem fog éhen halni, ugyanis ha éhes lesz, él majd a 30 perces lehetőségével. Az ő érdekében teszed, szóval bírd ki ezt a rövid időt, tarts ki az új szabályrendszer mellett és meglesz a gyümölcse!

4. szabály: Legyen ez mindennapi rutin!

Ez bizony nem egyszeri alkalom, mindenképpen a napi rutin részévé kell tenni. A különbség az lesz, hogy többé nem kell majd fél órát várnod, ugyanis jóízűen megeszi majd azt, amit elé teszel. Mivel a kutyák számára az evés nem gasztronómiai élmény, akár egész életében eheti ugyanazt a jól bevált tápot, nem fog számára gondot okozni.

Milyen eledelt érdemes választani?

Mindenképpen olyan kutyaeledelt kell választanod, amely minőségi alapanyagokból készül és az összetevők minden részét hasznosítani tudja a kutya szervezete. Bátran merjük ajánlani az N&D tápokat, amelyek kizárólag természetes alapanyagokat tartalmaznak, ami ritka. Nem beszélve arról, hogy úgy teljes értékűek, hogy közben gabonamentesek és búzaglutént sem tartalmaznak. Ez azért jelentős, mert a kutyák szervezete nem képes hasznosítani a gabonaféléket és hosszú távon akár allergia is kialakulhat a fogyasztásuktól. Ennek tünetei a szőrhullás, kedvetlenség és a fáradtság, melyektől egy megfelelő tápválasztással megkímélheted a kedvencedet. Az N&D kutyatáp természetes összetevőkkel együtt jár, hogy magas vitamin – és ásványi anyag tartalommal bírnak, ami fedezi a kedvenced napi szükségletét. Lényeges emellett, hogy nem a különböző aromáktól és ízfokozóktól annyira ínycsiklandó ez a táp, hanem az alapanyagok teszik azzá.  Válogathatsz a számára bárány, csirke, hal és vaddisznó közül, melyeket a gyártó többek között áfonyával, sütőtökkel, gránátalmával, spenóttal, borsóval, sárgarépával, almával és ribizlivel egészített ki.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

(x)

(kutyabarát.hu)

Index kép: unsplash.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...