Saját KB bal
Saját KB jobb

Utasbiztosítás kutyáknak – mire figyeljünk oda, ha biztosítást kötünk?

Az utóbbi években egyre felkapottabb lett, hogy négylábú társainkat is magunkkal visszük nyaralásainkra és külföldi utazásainkra. A téli időszakban, a síszezonban is sokan döntenek úgy, hogy kutyáikkal élvezik valamelyik síparadicsom hófödte csúcsait, vagy éppen a szomszédos országok hegyvidékeire szerveznek kutyás túrát.

 

Az utazáshoz ma már elég egy állatútlevél és egy megfelelő utazóboksz, de mi van akkor, ha külföldön baleset éri kutyánkat, vagy megbetegedik? Fontos tudni, hogy a humán egészségügyhöz hasonlóan, a külföldi állatorvosi ellátás díjai is jóval meghaladhatják az itthoni árakat, ezért lehet jó ötlet kutyánk részére is utasbiztosítást kötni, mivel így az esetleg felmerülő költségeket a biztosító kifizeti.

A magyarországi biztosítók kínálatában már több kutyák részére szóló utasbiztosítás közül választhatunk. Köthetünk az eb részére külön biztosítást, de olyan komplex csomagok is elérhetők, amelyekben a saját magunk részére kötött biztosítás magában foglalja a kutyánkat ért esetleges baleset, betegség esetén felmerülő költségek térítését.

kutyabarat kutyabarát kutya

Bármely opciót is választjuk végül, legyünk alaposak: a biztosítási keretösszeg, azaz a káreset esetén maximálisan fizetendő kártérítés összege, biztosítónként eltérő, ezért érdemes több ajánlatot is megtekintenünk, mielőtt választanánk. Nézzünk utána a célországban az állatorvosi szolgáltatásoknak és ellátási díjaknak, hogy pontosabb képet kapjunk arról, hogy a térítési összeg mire elég.

Vessük össze a biztosítók ajánlatait és figyelmesen olvassuk el, hogy milyen esetekben vagyunk jogosultak a biztosítást igénybe venni; például kiterjed-e hosszú távú intenzív kezelésre vagy csak sürgősségi ellátásra vonatkozik? Fedezi-e a biztosító az állatorvoshoz vagy állatkórházba szállítás költségeit? Bátran informálódjuk és járjunk utána a biztosítás feltételeinek, és azt kössük meg, amelyik a mi elvárásainknak leginkább megfelel.

 

Bujdusó-Szalay Adél

(Kutyabarát.hu)

Képek forrása: @flickr

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...