Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy hét alatt két államban is betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését

Újabb sikerek és eredmények a cirkuszi állatokért folytatott küzdelemben! 2018. december elején New Jersey államban, elsőként az Egyesült Államokban, betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését.  Egy héttel később ugyanezt a lépést megtette Hawaii is, így másodikként csatlakozott azokhoz az államokhoz, melyek nem tűrik tovább a vadállatok ilyenfajta kizsákmányolását.

 

Amerikában már korábban érvénybe lépett egy olyan szabályozás, mely megtiltotta bizonyos eszközök és módszerek használatát  elefántok idomításánál és szerepeltetésénél. Ezek elsősorban olyan eszközök, melyek az állatnak fájdalmat okoznak, vagy félelmet keltenek benne. Ez a szabályozás viszont csak az elefántokra vonatkozik és nagyon nehezen ellenőrizhető, így hatása sem volt áttörő.

New Jersey és Hawaii államokban most viszont valóban történelmi és súlyos döntés született, mindkét államban teljesen betiltották a vadállatok cirkuszi szerepeltetését, idomítását. Elefántok, tigrisek, oroszlánok, medvék többet nem szerepelhetnek sem állandó, sem utazó cirkuszokban.

kutyabarat kutyabarát kutya cirkusz állatvédelem

Phil Murhpy,  New Jersey kormányzója december közepén írta alá a törvényt, amit a szenátus már júniusban jóváhagyott.  Hawaii-on is nagy többséggel szavazták meg a javaslatot, ahol egy átfogó növény- és állatvédelmi reform keretén belül került sor a cirkuszi állatok felszabadítására.

Az állatvédelmi szervezetek és a cirkuszi állatokért küzdő aktivisták külön köszönetet mondtak a két kormányzónak, amiért egy ilyen gesztussal és cselekedettel zárták a tavalyi évet. Mindenki abban reménykedik, hogy egyre több állam fogja követni a példát és szépen sorban minden állam betiltja a vadállatok cirkuszi szerepeltetését.  Mert az állatok nem azért születtek, hogy az embereket szórakoztassák!

Ha szeretnél aktuális híreket olvasni a témában, akkor kövesd a közösségi oldalakon az #animalsarenotforentertainmet és #stopcircussuffering hashtegeket, valamint a  http://www.stopcircussuffering.com/ weboldalt.

 

Bohata Krisztina 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: stopcircussuffering.com, goodnewsnetwork.org

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...