Nem engedték fel a járművekre segítőkutyájával, perel az amerikai férfi

A fél szemére vak Matthew McCarthy beperelte a RIPTA nevű amerikai közlekedési vállalatot, mert szerinte megsértették a fogyatékkal élők jogait.

 

Több esetben leszállították, sőt, volt olyan, hogy egyes járművekre fel sem engedték, ezt pedig semmiképpen nem szeretné annyiban hagyni. A férfi és az 5 éves staffordshire terrier, Bay Bay számos más alkalommal kellemetlen helyzetbe került, amikor olyan helyekről küldtél el őket, ahová jogszabály adta lehetőségük lett volna belépni. A 38 éves McCarthy ezért összesen 13 vállalkozást perel, sőt hadat üzent a rendőrségnek is, úgy gondolja ugyanis, hogy a rendfenntartók is hozzájárulnak a diszkriminációhoz.

kutyabarat kutyabarát kutya

A szelíd, ránézésre nyugodt természetű kutyát azzal a váddal illetik, hogy nem részesült megfelelő kiképzésben, mi több, azt állítják, a férfi uszítja, és nem fogja vissza Bay Bayt, aki a közlekedési cég képviselői szerint nem egyszer póráz nélkül futkározott a buszon, ráadásul meg is harapott valakit. McCarthy ügyvédje azt kéri tőlük, hogy videofelvételekkel igazolják a vádakat.

A RIPTA szóvivői hangsúlyozták, az utasok biztonságára való tekintettel, gyakran azok kérésére nem adták meg a lehetőséget a férfinak a buszokra való felszállásra. Telefonos felvételek bizonyítják, hogy McCarthy nem egyszer valóban felemelte a hangját, amikor összeütközésbe került egy-egy sofőrrel, a kutya azonban mindig nyugodtnak mutatkozott. Nem tűnik egyszerűnek az ügy, kíváncsian várjuk, hogyan alakul, és reméljük, kiderül az igazság.

 

Szerencsi Évi

(kutyabarát.hu)

Forrás: www.providencejournal.com

Képek forrása: Providence Journal, Society for The Blind

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...