Saját KB bal
Saját KB jobb

Valóban szüksége van egy kutyának kabátra?

Nyugodtan kijelenthetjük, hogy ma már bizony létezik kutyakabát divat, nem is akármilyen. Vannak menő külföldi márkák, vannak kézműves termékek és sok-sok közép kategóriás holmi megfizethető áron. Sőt, ma már a kínaiban is találsz kutyakabátot.

 

A határ egyre jobban elmosódik a kutya valódi szükséglete és a gazdi divatérzékenysége között. Vajon minden kutyának szüksége van kabátra, vagy az esetek nagy többségében a gazdi öltöztetős babának képzeli kis kedvencét? Azt gondolom, hogy a felelős állattartás egyik kritériuma, hogy különbséget tudunk tenni a kutyánk szükségletei és a piac által felkínált termékdömping között.  A kutyák nem játékszerek, nem hajas babák és nem a mi szórakoztatásunkra és divatérzékenységünk kielégítésére születtek.

Viszont nagyon tudnak fázni! Bizony, egy lakásban tartott, rövidszőrű és/vagy kistestű kutya valószínűleg fázni fog, ha kimegy a hidegbe és ilyenkor indokolt valamilyen meleg pulcsi vagy kabát.   Viszont tudni kell azt is, hogy a legritkább esetben fázik meg egy kutya azért, mert nincs rajta kabát. A kabátot azért célszerű ráadni, hogy komfortosan érezze magát.

Látni fogod, ha kutyádnak szüksége van egy plusz rétegre! A hidegben reszketni kezd, behúzza a farkát, össze is görnyedhet kicsit.  Ilyenkor az is segíthet, ha egy kicsit megmozgatod, futtatod, de a legjobb, ha adsz rá egy jó meleg kabátot vagy pulcsit. Nagyon figyelj viszont arra, hogy ne legyen vizes a ruhája, mert attól viszont már valóban meg tud fázni. 

A kistestű kutyák öltöztetése valamiért sokkal elfogadottabb, mint a közepes- és nagytestű társaiké. Pedig a hideg nem méret kérdése. Egy rövidszőrű, nagytestű kutya néha sokkal jobban tud fázni, mint apró társa, ezért ha azt látod kedvenceden, hogy reszket a hidegben, mérettől függetlenül keríts neki egy jó kis ruhát. A kínálattal szerencsére nincs gond!

 

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Fotó: Bohata Krisztina

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...