7 izgalmas tény – nem csak kutyásoknak!

Hihetetlenül érdekes teremtmények a kutyák! Tudtátok például, hogy az újfundlandi kétrétegű szőrzete vízálló? Ebben a cikkben még 7 kutyákkal kapcsolatos tényt, érdekességet osztunk meg veletek!

#1 Állítólag a The Beatles egyik dalában, konkrétan az „A Day in the Lift” c. szerzeményben Paul McCartney olyan hangot rögzített, amit kizárólag a kutyák hallhatnak. A világsztár ezzel kedveskedett shetlandi juhászkutyájának.

#2 Valószínűleg az egyik legismertebb kutyás érdekesség, mégsem tudja mindenki, hogy a dalmaták fehér bundával születnek, a pöttyeik csak később alakulnak ki. Első pöttyeik születésük után 3-4 héttel jelennek meg rajtuk, színük általában fekete vagy barna, ritka esetekben viszont akár kék foltok is megjelenhetnek.

kutyabarat kutyabarát kutya dalmata

#3 Miért kergetik a kutyák a farkukat? Talán bennetek is felmerült a kérdés, de eddig nem ástátok bele magatokat a témába. Az a helyzet, hogy a dolog mögött olyan egyszerű indokok állnak, mint a kíváncsiság, a félelem, vagy például az unalom. Sőt, az is lehet, hogy a gazdi figyelmét kívánják magukra vonni. Legtöbbször tehát aggodalomra semmi ok.

#4 A kölyökkutyáknak 28, míg a felnőttkorba lépett ebeknek 42 foguk van. Utóbbiak 10 zápfoggal és 16 előzápfoggal rendelkeznek. Szerencsére a négylábúak esetében szinte sosem fordul elő lyukas fog, ami nyilván annak köszönhető, hogy sokkal kevesebb cukrot fogyasztanak, mint mi, emberek.

#5 A kutyák képesek az éjjellátásra egy a szemükben található, tapetum lucidum nevű membránnak köszönhetően. Továbbá nagyobb a pupillájuk az emberénél, retinájuk fényérzékelő sejtjei pedig sokkal érzékenyebbek a mienknél.

kutyabarat kutyabarát kutya   

#6 Egy nagyobb eb szíve átlagosan 60-100 alkalommal dobban meg percenként, míg a kisebb kutyáké 100-140-szer ver. Összehasonlításként: az emberi szív esetében ez a szám 60-100 között van.

#7 A Petside.com végzett felmérés szerint a kutyatulajdonosok 72%-a úgy gondolja, állataik megérzik az esős, viharos idő közeledtét. Ha reggel furcsán viselkedik az ebed, ajánlott esernyővel útnak indulnod.

 

Szerencsi Évi

(Kutyabarát.hu)

Forrás: petfinder.com

Képek forrása: unsplash

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...