Saját KB bal
Saját KB jobb

A gazdik egy ideje inkább választják kutyájuk társaságát, mint ember barátaikét

A kutatók előszeretettel vizsgálják az ember és a kutya kapcsolatát, hiszen régóta első számú társállatunk, a köztünk lévő kapcsolat pedig még mindig egyre erősödni látszik. Ezt támasztják alá a legújabb, Nagy Britanniában készült kutatás eredményei is, amely szerint több ember értékeli magasabbra a kutyájával való időtöltést, mint az ember barátaikkal töltött órákat.

 

 

A válaszolók egyértelművé tették kutyák iránti szeretetüket: jobban hiányzik nekik kedvencük, ha nincsenek otthon, mint saját párjuk, és több mint a válaszolók fele (53%) kutyája társaságát jobban élvezi, mint kétlábú barátaiét.

Együtt töltött idő: A kutyával való kapcsolat erősségét mérő vizsgálat alapján elmondható, hogy a 2,000 megkérdezett 53%-a barátai helyett kutyáját választja, 17%-uk pedig egyenesen párjuk helyett szavazott az ebre.

Otthon: Csaknem mindenki úgy jellemezte a kapcsolatukat, hogy a kutya jelenléte pozitív hatást gyakorol az általános jóllétükre. Ötből hárman úgy gondolják, hogy kedvencük segít levezetni a stresszt egy nehéz nap után, 57%-uk kevesebb magányt él meg, ha kutyájuk mellettük van, és 10-ből 7-en úgy érzik, az eb nyugtató hatású az otthonukban.

– Kisállataink fontos szerepet töltenek be az életünkben, gazdagabbá teszik mindennapjainkat – nyilatkozta James Lys, a Mercure Stratford-upon-Avon hotel szóvivője, a kutatás megrendelője. – Észrevettük, hogy a vendégeink közül egyre többen érkeznek kedvenceikkel, együtt utaznak és megosztják velük az élményeiket. –

Utazás: A válaszolók 80%-a nagyon hiányolja kutyáját, ha nincs otthon, és a megkérdezettek egy negyede úgy érzi, valamit kihagyott, ha egy utazáson nincs vele kedvence. 38% már legalább egyszer elvitte az ebet, amikor el kellett utaznia, és izgalmasabbnak ítélték meg az utat vele együtt. 50% azonnal azt válaszolta, hogy a kutya jelenlététől jobb lenne egy utazás.

 

Ezeket is ajánljuk:

Növeli az esélyed a boldogságra és a sikerre, ha kiskedvenced van

Mitől lett a kutya az ember legjobb barátja?

A kutyák minden kutyát kutyának néznek?

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: independent
Fotók: pixabay (1,2), pxhere (3)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...