Saját KB bal
Saját KB jobb

Hat kutya, aki szembenézett legnagyobb félelmével, még ha számunkra vicces is

A kutyák között ugyanúgy léteznek félelmek, fóbiák, mint az emberek körében. Nekik is bátorságra van szükségük, hogy szembe nézzenek ezekkel. Talán ezek a pillanatok néha vicces szituációkat teremtenek, mindenesetre becsülendő, ha egy eb bevállalja a legrosszabbat is, ha fontos neki valami.

 

1. Ha nem látod, nem is létezik – az AJTÓFÉLFA

Queso egy igencsak gyáva pit bull. Egyetlen hatalmas fóbiája az átjárókhoz, bejáratokhoz, ajtókhoz kötődik: ugyanis retteg az ajtófélfáktól. Mint minden kreatív lény, ő is feltalálta magát: kitalálta, hogyha háttal megy át ezeken a helyeken, akkor nem is olyan ijesztő, mint szemből. Hiszen mindenki tudja: amit nem lát, az nincs is ott. A kutyák előszeretettel alkalmazzák ezt az elvet saját maguk „eltüntetésére” is.  

 

2. Minden mélység áthidalható

Rosie labdája véletlenül beleesett a medencébe. Rosie retteg a mélyvízben, hiszen régóta tudjuk: nem minden kutyának erőssége az úszás. De a labda fontosabb volt. Próbálkozott a partról, aztán egy kicsit bemerészkedve a lépcsőről magához hajtani egy kis áramlattal, de csak nem sikerült. Rosie annyira felhúzta magát, hogy agytekervényei azonnal pörögni kezdtek: beugrott egy a parton hagyott kis műanyag medencébe, tutajként használva fogta a labdáját, teste mozgatásával kivezette a medencét a partra, mint aki jól végezte dolgát, elsétált a győzelmi trófeával. Még a feje se lett vizes. Zseni.

 

3. Elterelő hadművelet

Bo, a golden retriever valódi birkaként viselkedik, amikor Chevy, a család fekete macskája az útjába kerül. A babona erősebb minden akaratnál: Bo nem az a határozott típus, így képtelen lejönni, amíg Chevy békésen fekszik az egyik lépcsőfok szélén. Már az egész család a megoldáson töri a fejét, a másik kutya, Fenway, a német juhász is próbálja lehozni, majd egy kisfiú is igyekszik keresztül rángatni a leküzdhetetlennek tűnő akadályon, de Bo-nak mintha földbe gyökerezett volna a lába. Végül Fenway megunja: egyszerűen elkergeti a macskát, aki szemmel láthatólag addig a füle botját se mozdította a csődületre, amit okozott, így Bo végül sérülés és trauma nélkül tudott lejönni.

 

4. Biztos nem tollpárnán alszik

Ez a kutya teljes bizonytalanságba zuhant, mert egy toll ragadt az ajtóba, ahol be akart menni. Bizonyára a rettegés tárgya az lehetett, hogy súlyos csikizési sérüléseket szenvedne, ha nem elég óvatos. Szerencsére az eb megemberelte magát és a mancsával addig addig böködte a veszélyes elemet, amíg az lehullott az ajtóról. Mondhatni, likvidálta, mielőtt a tollpihe árthatott volna neki. Bátorság, blöki!

 

5. Lávafolyam a parkettán

Újabb boxer az év leggyávább kutyája címre: ő is eszement ijesztő dolgot talált magának: retteg a fapadlóktól. Nem sokat kellene mennie a kanapétól a szőnyegig, de egy hatalmas akadály tornyosul az újtába: az a fránya parketta. Miután sikerült a két lépés távolságban lévő szőnyegig leküzdenie magát, jön az újabb probléma: az előszoba parkettája. Gazdája unszolása sokat segít: fogja magát és végül gyors léptekkel áttör rajta, mintha minimum láva folyam lenne a mancsai alatt.

 

6. Mindig kell egy előfutár

A két golden retriever szerencsés kutya: rendszeresen elmehetnek a helyi kutyaparkba, ahol még csúszda is kiszolgálja a szórakozni vágyó ebeket.  Az idősebb, tapasztaltabb goldi már rutinos róka, ami a csúszdát illeti, de fiatalabb társának lényegében fogalma sincs, mit kellene csinálnia. Olykor igen hatásos megoldás lehet, ha valaki kap egy kis bátorító lökést – vagy épp húzást. Az idősebb kutya megunta a bénázást: megragadta társa pórázát és egyszerűen keresztül húzta a csövön. Azt már nem tudjuk, lecsúszott-e valaha még egyszer a kényszerített eb.

 

Ezeket is ajánljuk:

A kutya, aki még a szoba sarkaitól is retteg, de a legédesebb módon oldja meg a helyzeteket

A világ legnevetségesebb kutyás fóbiái

Gyerekek, akik mellett nem lehet könnyű kutyának lenni

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...