Saját KB bal
Saját KB jobb

Ilyen kutyatápot válassz, ha kisebb méretű ebed van!

Ha egy kistestű kutyus gazdija vagy, akkor számodra már egy ideje új értelmet nyert a „kicsi a bors, de erős” szólás. Ugyanis attól, hogy egy kutya kicsi, tud nagyon rendetlen lenni. De ki tud haragudni egy ilyen csöppségre, akit még akkor is az öledbe tudsz kapni, ha bőven túl van a kölyök korszakán? Ahhoz viszont, hogy egészségben megérje az idősebb kort, fontos odafigyelned a táplálékára.

Ugyanis termetükből adódóan ezeknek a kutyáknak a bélcsatornája rövid, ezért nem mindegy, mennyire terheljük meg azt és ebből mi szívódik fel a szervezetében. Ha egyszer megtalálod a megfelelő tápot a számára, nem lesz ezzel problémád a mindennapokban.

Milyen kutyatápot válassz?

Általánosságban elmondható, hogy a kutyák – akárcsak őseik, a farkasok –  húsevő állatok. Mind a fogazatuk, mind pedig a szervezetükben végbemenő emésztési folyamatok is ehhez alkalmazkodtak. Így az emésztési rendszerük nem tud például mit kezdeni a gabonával. Mivel kistestű kutyákról van szó, fontos, hogy csak olyan eledelt vigyen be a szervezetébe, amelynek minden összetevőjét hasznosítani tudja. Így tudod kielégíteni a kutya természetes tápanyagszükségletét, figyelembe véve ezek biológiai eredetét és az anatómiai adottságokat is.

Ha felelős gazdiként szeretnéd, ha kutyusod egészséges és hosszú életet élne, érdemes mindezt biztosítani számára. Külön kiemelendő, hogy a választott száraz kutyatáp legyen gabonamentes, hiszen a kedvenced emésztőrendszere nem képes feldolgozni a gabonaféléket. Ebből kifolyólag hosszú távon akár ételallergia kialakulásához is vezethet. Ha esetleg már kialakult az allergia, akkor is megoldás lehet a gabonamentes táp fogyasztása. Ám nem kell eljutnotok a kellemetlen tünetekig, ha időben váltasz a gluténmentes tápra.

Mire kell odafigyelni a kistestű kutyák esetében?

A táp minősége mellett lényeges az is, hányszor adsz enni a kutyádnak. Ugyanis többszöri etetéssel segítheted a felszívódást is, ami a kistestűek esetében pozitívum. Mivel pedig kistestű kutyákról van szó, a száraz kutyatáp mérete is lényeges a megfelelő táplálkozáshoz. Fontos tudnod, hogy egy kistestű kutya 8-12 hónapos koráig számít kölyöknek. Egy éves kora után már felnőtt kutyáról beszélünk, ami azért is lényeges, mert ennek megfelelően kell őt táplálnod.

A minőségi táp hozzájárul az immunrendszer működéséhez, segíti az emésztést és szerepe van az ízületek és csontok fejlődésében.

A rovat támogatója a Kutyakajás.hu Webáruház

 

(x)

(kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...