Saját KB bal
Saját KB jobb

Iskolakezdéskor drasztikusan megugrik a kidobott kutyák száma

Ugye, hogy egy átlagember számára ez így önmagában hihetetlen információ? Pedig igaz: az Illatos úti telep férőhelyei beteltek, mert a lelkes családok, akik nyáron még boldogan kutyáztak, mostanra rádöbbentek, hogy valójában semmi idejük, így a kutyák mehetnek, amerre látnak.

Az Illatos úti telep rendszeresen túlterhelt, de a dolgozók már kitapasztalták, hogy melyek azok az időszakok, amikor pláne megnő az örökbe fogadási kedv vagy éppen a leadásra váró kutyák száma. Megdöbbentő módon ilyen a korai ősz, amit egy átlagos gazdi nem is tudna megmagyarázni, hogy miért van összefüggés a hónap és a kutyáktól való megszabadulás között.

Pedig van: szeptemberben kezdődik az iskola, az iskolával elkezdődnek a különórák, az egyéb elfoglaltságok, és a család, aki a nyarat viszonylag nyugalomban átkutyázta, rádöbben, hogy semmire sincs elég ideje.

Természetesen egy ilyen família nem a gyermek kötelezettségeiből, programjaiból fog levenni, nem szervezi át a mindennapjait, hanem redukálja azt, ami „feleslegesen” veszi el a szülőktől és a gyerekektől az időt: a kutyát.

Az Állategészségügyi Szolgálat dolgozói szerint szinte naponta érkezik valaki a telepre, aki saját bevallása szerint kóbor állatot hozott, majd amikor távozni készül, a kutya szűkölve nyüszít utána. Ilyenkor szinte biztos, hogy saját, megunt állatát hozta be.

Jelenleg a 96 helyre 112 gazdátlan állat jut, mert, mint tudjuk, a kutya egynyári állat…

(kutyabarát.hu)

Forrás: tények
F
otó: ebtelep.hu
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...