Saját KB bal
Saját KB jobb

PETÁRDA STOP – csöndes séta kedvenceinkért

Minden évben kedvencek százai futnak világgá, mert halálra rémülnek a szilveszteri petárdáktól. Egy csendes kutyás sétával hívják fel a figyelmet a magyar kutyások arra, hogy a felelős gazdik minél hatékonyabban védekezzenek a petárdák okozta stressz ellen. 

 

Szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy sokan vagyunk olyanok, akiket nagyon zavar a petárda durrogása. – mondja a főszervező Paterson Katalin. – Elmondjuk és megmutatjuk a gazdiknak azokat a megoldásokat, amik segítségével a kedvencük kevésbé fél majd.  Szeretnénk tudatosítani, hogy a csöndes többség azt szeretné, ha az ünnepen a gazdik jobban figyelnének, és talán kevesebben petárdáznának. Hangsúlyozzuk a chipezés fontosságát és figyelmet fordítunk az állatvédők áldozatos munkájára ünnep idején. 

A feneketlen problémától az áldozatokra emlékezésig

Végig fogunk sétálni a Feneketlen tótól – jelezve, hogy ez egy feneketlen, parttalan probléma- a Szabadság hídon át, jelezve, hogy az állatoknak is joga van szabadsághoz. Majd a Váci utcán, a szilveszteri bulizás egyik fő helyszínén sétálunk végig, egészen a Vigadóig, ahol a kutyával játszó gyermek szobránál elhelyezünk egy-egy mécsest azoknak a kutyáknak az emlékére, akik már többé nem játszhatnak vigadva a gazdáikkal, mert a petárdázás áldozatai lettek.

A csöndes kutyás menethez a Gellért térnél, a Váci utcánál, a Ferenciek terén és a vigadónál is csatlakozhatnak, kutyusaikkal a gazdik. A szervezők kérik, hogy kaki szedő zacskó mindenkinél legyen, és csak szociális, nem tüzelő kutyát hozzanak.

Hozzál mécsest magaddal! ÖLTÖZZ MELEGEN! – üzenik a szervezők.

Egyszerű módszerek a megelőzésért

A jelentkezők kutyái az indulási ponton szalagot kapnak a nyakukba, amivel jelzik, hogy nem értenek egyet a petárdázással, félnek a petárdától, vagy együtt éreznek a petárdák áldozataival – illetve amire ráírják a gazdi telefonszámát. Ez az egyszerű módszer segít abban, hogy egy véletlen elmenekült kutyát minél könnyebb lehessen juttatni – biztassunk erre másokat, mutassunk példát! Azért fontos ez, mert ilyenkor ünnepek alatt különösen nehéz a chipek leolvastatása, a telefonszámot azonban bárki azonnal elolvashatja, felhívhatja.

Az összes oda érkező kedvenc számára a Goldenvet rendelő biztosítja helyben a NoPara cseppet, (az érkezési ponton, ott beadva). A csepp helyben, jótékonysági felajánlásért megvásárolható – a teljes bevételből a rendelő a petárdázás áldozatait mentő Tetovált Állatmentők szervezetet támogatja, akik végig kísérik a menetet, és tanácsaikkal, tapasztalataikkal segítik a kutyás gazdikat.

A menetet Paterson Katalin vezeti Lucy kutyával és Galagonya bohóc zárja Bonita kutyájával.

Az eseményhez a Nyíregyházi kutya klub és Szombathelyi állatvédők is csatlakoztak, mindkét városban megtartják a Petárda stop sétát. 

A Facebook esemény ITT található.

 

 

(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...