Saját KB bal
Saját KB jobb

Prince, az autóbaleset túlélője már új otthonában lábadozik

December 14-én történt az a halálos autóbaleset Apostag és Dunaegyháza között, ahol egy 67 éves férfi fának hajtott, és belehalt sérüléseibe. Német juhászkutyája is vele utazott, aki ezután egy percre sem hagyta el a roncsot. Később az állatkórházban kiderült, hogy méreganyag van a szervezetében, senki nem értett semmit, rengeteg pletyka kapott szárnyra. Az igazságot talán sosem tudjuk meg, de Prince ma már új otthonában lábadozik, a mentős ugyanis nem tudott tovább lépni a tragikus eseten, és örökbe fogadta. 

A tűzoltók szerint Prince nagyon sírt, mikor gazdája holttestét kiszabadították és elvitték.

Ilyen esetekre nincsen megszokott forgatókönyv. Általában a családtagok vagy állatvédők szoktak az egyedül maradt állatok elhelyezésében segíteni, de a helyszínen dolgozó mentőst annyira meghatotta a kutya szomorúra fordult sorsa, hogy elhatározta: hazaviszi a kutyust. Sajnos a történet itt még korántsem ért véget, pláne nem boldogan.

Zachariás Ágnes állatvédő számolt be az eset további alakulásáról, akit a helyszínre riasztottak, amint elérték.

„Hamarosan felvettük a kapcsolatot és azonnal indultam is a megadott címre. A kutyus bent feküdt a család nappalijában. Azon a szőnyegen, ami az autó csomagtartójában évekig volt a helye, Krisztián fogta és azzal vitte haza, plusz egy ruhaneművel, ami a gazdié volt. Chippet olvastam. Kiderült, hogy a kutyus neve Prince és tíz éves, lassan tizenegy.” – írta Ágnes oldalán.

Sajnos Prince ekkor már nem volt jól, valami nem stimmelt. Az első hírek megjelenése után rengeteg pletyka is szárnyra kapott, szó esett mérgezésről, öngyilkosságról, több kutya haláláról. Rengetegen estek neki ismeretlenül a gazdának, hiszen a legtöbb hír arról szólt: megmérgezte kutyáját, mielőtt autóba ült és fának hajtott.

„Kilépve a klinikáról szembesültem vele, hogy a tragédia még nagyobb, mint hittem. Ez az ember, aki Prince gazdája volt, öngyilkos lett. Felégette az otthonát, szeretett kutyusát az autóba ültette és elindultak a halálba” – írta Ágnes. – „De Prince valamiért túlélte. Azt gondolom, soha nem fogom megérteni a miértjét és nem is az én dolgom. Pálcát törni sem. Sőt, pláne azt nem! Mert nem tudhatjuk, mi zajlott ebben a férfiban, mi borította így ki. Ennek a férfinak öt németjuhásza volt. Végtelenül okos kutyák! Rengeteget foglalkozott velük. Az egyik kutyusa végkimerülésben pusztult el idős korában még régebben. 
Három kutyusát októberben egy éjjel alatt veszítette el, mikor valaki megmérgezte Őket. Ezt nem tudta az idős ember feldolgozni, hisz Ők voltak a társai a mindenei.”

Prince állatkórházba került, és sajnos kiderült: nem csak az autóbaleset okozta sokkal vagy sérülésekkel kell megküzdenie.

„Az állatklinikáról hívott egy doktornő. Prince labor értékei nagyon el vannak mozdulva, valószínűleg Ő is méreg anyaghoz jutott. Teljesen ledöbbentem. Nem értettem, mi történhetett. Az öngyilkossága előtt vajon maga adhatta a mérget Prince kutyusnak, így indult vele a halálba? Vagy azért indult a halálba, mert azt látta, Prince is kapott a gyilkos fagyállóból és nem bírta volna végignézni a kutyusa halálát és végleg egyedül maradni?”Ágnes folyamatosan látogatta a kutyát, és a mentős, Krisztián is bement a családjával. Sajnos Prince napokig hányt, alig evett, teljesen magába roskadt. Így négy nap után Krisztián bevállalta, hogy hazaviszi, és OTTHON folytatják a kezelését, hiszen a kórházban elutasította az ételt és az italt.

„Fájdalmas léptekkel, ismét nem értve mi történik, Prince segítséggel, de beszállt az autóba. Féltünk, hogy fog reagálni, és nem véletlen, mert iszonyatosam zakatolt az öreg szíve, biztosan félt is. A kiszállás sem volt akadálymentes. Nem akart mozdulni, morgott, csattogtatta a fogát, de végül csak be sikerült vinni a házba, ahol puha fekhely várta. Krisztián párja mellé ült, úgy szeretgette. Elfogadta a vizet is, és enni is kért, azt hiszem megértette, hogy új élet kezdődik mától…”


Ez Prince története. Az előzményeket itt megtalálod.


Vannak még jó fej mentősök: korábban a mentősök magukkal vitték egy rosszul lett férfi kutyáját az utcáról

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: Zachariás Ágnes közösségi oldala
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...