Patrick Swayze megrögzötten imádta az állatokat – azok is őt

A nagyszerű színész – táncos 8 évvel ezelőtt hunyt el hosszas betegség után. Mindenki gyászolta, négylábú barátai is. A színész világ életében állatokkal vette körül magát, és rengeteget jótékonykodott, hogy segítse a bajba jutottakat.  

Patrick Swayze 2009-ben mindössze 57 éves volt, amikor 20 hónapnyi küzdelem után alulmaradt a rákkal szembeni harcban, és családja körében, békésen távozott.


Fotó: pinterest

Az élet gyakran igazságtalan: a vérbeli texas-i fiú rengeteget volt állatok között, imádta a természetet, egészséges, sportos életet élt. Legismertebb alakításai a Ghost és a Dirty Dancing voltak, de a 40 év alatt megszámlálhatatlan produkciónak volt részese.


Fotó: pinterest

Amellett, hogy sikeres volt, és 1991-ben a People magazin a legszexibb élő férfinak választotta, Swayze állandó erőfeszítéseket tett, hogy a világ jobb legyen: többet önkénteskedett és adományozott a Vöröskeresztnek, az Amerikai Oceán Kampánynak, gyermekvédelmi alapítványoknak és állatmentő szervezeteknek, mint gondolnánk.


Fotó: pinterest

Emellett saját bevallása szerint a négylábú színész társak voltak a kedvenc partnerei. A Mesebeli Vadnyugat című filmben lovakkal dolgozott, a Három kívánságban pedig Betty Jane, a kutya volt kedvenc karaktere. Imádott állatokkal dolgozni, körülöttük lenni.


Fotó: pinterest

Saját ranch-án arab telivérek tenyésztésével foglalkozott. Amikor erről kérdezték, csak ennyit mondott: „Lovakkal nőttem fel. Az apám egy texas-i cowboy volt. 8 évesen ellátogattunk a Gleannloch Farmra, ahol egyszerűen elvesztem. Semmi másról nem tudtam álmodozni, csak az arab telivérekről.”


Fotó: pinterest
 

Kutyáit rajongásig szerette, Lucas egy uszkár volt, Kumasai pedig egy rodéziai ridgeback. Úgy érezte, az élet sosem lehet értelmetlen, ha négylábú barátokkal veszi körbe magát az ember.


Fotó: people


Az egyik utolsó kép a művészről. Fotó: dailymail

Nyugodjék békében!

 

Még több ismert ember, aki ó példát mutat:

A Walking Dead sztárja örökbe fogadással kampányol az örökbe fogadás mellett

Tom Hardy imádott kutyájától búcsúzik

John Lennon emlékére, a boldogság világnapjára

 

 

(Kutyabarát.hu)

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...