Saját KB bal
Saját KB jobb

Az elhagyott kisborjú, aki kutyának képzeli magát

James-t, a kisborjút elhagyta a mamája. Tulajdonosai, Adam és Emily a lakásban nevelték fel a kutyáikkal együtt. James-nek egyelőre nem esett le, hogy ő nem kutya. De pont ettől csodálatos ez a történet. 

A 4 hónapos James-nek mára többezer követője van a közösségi oldalakon. A fiatal pár Asheville, Észak-Karolina közelében lévő farmon él, ami a lány családjának birtokában van már a 18. század óta. Eleinte tehenekkel akartak üzletelni, de aztán rájöttek, hogy egyetlen állatot sem tudnának leölni, így egy ideig fogalmuk sem volt, mit kezdjenek velük, és miből fognak megélni.

A kisborjút az erdőben találták, valamiért anyja nem gondozta, a csorda magára hagyta. Az ifjú pár nem tudott mást tenni, bevitték James-t a lakásba, hiszen csak így élhette túl az elhagyott állat. James meglepően könnyedén beilleszkedett a falkába, olyannyira, hogy nem igazán tesz különbséget maga és a család kutyái között.

Azért a család nem viccből tette mindezt: James túl nagy volt, mikor megszületett, és a pár félt, hogy valamilyen agykárosodást szenvedett a nehéz szülés alatt fellépő oxigénhiány miatt. Eltelt néhány óra, mire sikerült az újszülött állatot becipelni a házba, és közel egy hónapba telt, hogy megtanuljon üvegből inni.

James-nek élete elején sajnos komoly akadályokkal kellett megküzdenie: köldöke nem gyógyult meg rendesen, elég komoly fertőzést kapott. Az állatorvos javasolta az altatást, hiszen lassú, fájdalmas halált jósolt az állatnak, de családja nem adta fel.

 „A legédesebb élőlény a világon. Állandóan nyalogatja a kutyákat, és leheveredik mellénk, hogy vakargassuk és szeretgessük” – meséli Emily. – „Kicsit még zavarba jön az etetési idő eljövetelekor, ütöget minket vagy a kezünket, könyökünket, fülünket majszolja, hogy tejet kapjon.”

Végül minden bajból felgyógyult, és hogy ne érezze magát számkivetettnek, Adam és Emily még két árva borjút is hozott a farmra, hogy James-nek legyen új társasága. Furcsa módon ugyanis az anyjuk által nevelt borjúk megérezték, hogy James valamiben más, így vagy elkerülték, vagy kimondottan agresszíven léptek fel vele szemben.

James egyre csak nőtt, de ez a körülmény teljesen hidegen hagyta. Még mindig előszeretettel száll be a kutyák játékába, de a korábban olyan aranyos fejelgetése már egyik családtagnak sem olyan vicces. Így kint egy elkerített részen kapott helyet a ház mellett.

Most James a két másik árva borjúval ejtőzik, olyan jó kis csapatot alkotnak, hogy a tehenek elkezdtek irántuk érdeklődni, és most már ők akarnak csatlakozni James bandájához, hogy velük lógjanak. Így lesznek az utolsókból elsők.

Azóta a közösségi média erejének köszönhetően a pár is rátalált élete hivatására: „kis”kedvencként tartott háziállatnak adják el teheneiket, akiket szeretnek, megbecsülnek és maximum élő fűnyíróként dolgoztatnak.


James a pár barátainak esküvőjén
 

 

Vannak még különös barátságok:

Ebédlopásnak indult, csodálatos barátság lett belőle

Szokatlan barátság: egy póni és egy golden retriever

Kutya és mókus!

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: mirror
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...