Saját KB bal
Saját KB jobb

Nyakas Gábor autószerelés helyett a kutyázást választotta – jól tette

Nyakas Gábor kutyatréner sokak számára ismert Magyarországon. Rendszeresen hallhatjuk rádióműsorokban és gyakorta felbukkan valamelyik TV csatornán is. De ki ő valójában és honnan gyökerezik az elhivatottság? Vele beszélgettünk.

Mikor kezdődött a nagy kutyázás?

13 éves koromtól tart az aktív kutyás múltam. Ekkor vettem első kutyámat, ami egy dobermann kan kutya volt. Egy gyerekkori barátom inspirációi alapján kezdtem el kutyákkal foglalkozni a helyi kutyaiskolában segédként. 16 éves korom óta pedig teljesen önállóan.

A család mit szólt?

Édesapám autószerelőnek szeretett volna, amit elég hamar mind a ketten beláttunk, hogy nem fogom szeretni. Mire a középiskolát elvégeztem, nem is volt kérdés, hogy nem autószerelő leszek. Soha nem is érdekelt semmilyen más szakma.

Cesar Millan itthoni szakmai kontaktja lettél. Hogy találtatok egymásra?

Valaki látta valahol az egyik előadásomat, amit levideózott és feltette egy videómegosztóra azzal a címmel, hogy „az ember, aki még Cesar Millannál is jobb”. A közvetlen kapcsolat innen indult meg, bár előtte is kapcsolatban voltunk már – emailen keresztül. Amikor először Magyarországra látogatott, akkor a produkciós irodának és az ő csapatának is egyértelmű volt, hogy a szakmai segítője én leszek Magyarországi shownak.

Milyen elvek alapján dolgozol a gazdikkal?

Az alapelvem egyszerű: Tanulj mindig mindenkitől!

Mit gondolsz az itthoni állapotokról kutyázás terén?

Én úgy látom, hogy a magyarországi kutyatartás illetve kutyások nagyon szépen fejlődnek és zárkóznak fel az élvonalhoz. Ezeket a folyamatos nemzetközi sikeres szerepléseink is bizonyítják a különböző kutyás rendezvényeken, kutyás sportokban. Ami nagyon fontos, hogy végre talán megtanulnak egymásért is összefogni a magyar kutyások.

 

Tréner hírek:

Feigel Tibor tréner kutyasétáltatóként kezdte Amerikában, mára saját tv műsora van

Újra teltházas lett a Cesar show

Nyakas Gábor hidegre teszi a kutyatulajdonosokat

 

 

(kutyabarát.hu)

Fotók: Nyakas Gábor

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...