Mobilalkalmazás segíthet a kutyákon

Autóba szerelhető IoT eszköztár és a hozzá tartozó mobilalkalmazás, amely riaszt, ha gyereket vagy kisállatot hagynak a felforrósodott autóban. Hiánypótló magyar fejlesztés indulhat útjára a kutyások körében (is), ha a projekt sikeres lesz. Segítsünk nekik egy szavazással!

2016. szeptember 22-24. között a Mobil Weekend Budapest 2016 fejlesztői versenyén, Magyarország elsőszámú mobilpiaci eseményén ebből az ötletből valóság lehet! A beválogatott ötletek közül a szavazók (vagyis Te) döntik el, hogy melyik lesz az a 12 ötlet, amit a szeptemberi Mobil Weekend Budapesten megvalósítanak a fejleszői csapatok.

HOGYAN IS MŰKÖDIK?

Az ülések alá beépített érzékelő és egy digitális hőmérséklet mérő eszköz segítségével, valamint a hozzájuk tartozó mobilalkalmazással együttesen alkalmazható az ötlet. Ha az autó egy helyben áll és belső hőmérséklete 50 °C fölé emelkedik, a mérleg érzékeli, hogy az ülésekre helyezett súly nagyobb, mint nulla. Ez a súly folyamatosan változik, hisz a test súlypontja is változik. Ha a fenti feltételek mind igazak, az autó automatikusan leengedi néhány centiméterre az ablakokat, bekapcsol a riasztó, illetve a mobilalkalmazás értesíti az autó tulajdonosát akár SMS-ben, akár csörgetéssel.

MIRE JELENTHET MEGOLDÁST?

Sokan bent felejtik a gyerekeket vagy a kisállatokat a felforrósodott autóban. Ezt hivatott kiküszöbölni a Mami64 – Save a life!

FONTOS INFÓ!

Bökj rá az alábbi gombra, jelentkezz be Facebook vagy Google+ azonosítóddal, keresd meg a Mami64-et és nyomj rá a Szavazok gombra! Nagyon köszönöm! 🙂

TOVÁBB A SZAVAZÁSHOZ!


Fotó: Vizslafotózás.hu

Bővebb információk a Mami64.com oldalán.

 

Olvassátok el korábbi cikkeinket is, melyek a hőgutaveszélyre figyelmeztetnek!

Egy kétségbeesett figyelemfelhívás – HŐGUTAVESZÉLY, nemcsak az autóban!

A sors iróniája – kutyák a forró autóban a kampány alatt!

Szauna az autóban! Hőgutaveszély kampány a kutyákért

 

 

 

 

(kutyabarát.hu)

 

Index kép: peta2.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...