Saját KB bal
Saját KB jobb

Hogyan hordjuk a kutyakendőt stílusosan? – Tippek profiktól

Kutyakendőt vagy bandanát, manapság már sok kutyus hord. Szívesen adjuk kedvencünkre, hiszen dekoratív és mókás darab. Az ünnepek, különleges alkalmak szinte kiáltanak érte, de egy közös kutyás fotón is remekül mutat egy jól megválasztott kutyakendő.

Kezdjük is mindjárt itt! Hogyan válasszunk kutyakendőt?

Ahány kutya, annyi egyéniség, szőrzet, méret, karakter. Jó, ha a kutyakendő választása során számításba vesszük ezeket. Egy bohém, bundás kutyusnak bátran válasszunk merészebb, mókás darabokat, esetleg rojtos stílust, ami kiemeli az egyéniségét. Mindig tartsuk szem előtt kedvencünk tulajdonságait, és annak megfelelően kalandozzunk a stílusok között!

kutyakendő stíluskalauz
Igazán stílusos, ha a kendő és a nyakörv ilyen jól passzolnak. Kép: @2blackdogsview – Instagram;

Választhatunk az alkalomhoz illő kendőt is, például szülinapra vagy más különleges alkalomra. Ma már egyedi, feliratos kendőket is rendelhetünk például a kutyánk nevével vagy az örökbefogadása dátumával.

Jópofa még a kutya – gazdi kendő vagy az összeöltözés is. Ilyenkor a kutya bandana és a gazdi ruházatának a színe harmonizál, ami remekül mutat közös képeken. De, vásárolhatunk például a kutyakendő anyagából készült hajgumit vagy sálat magunknak, így kevésbé direkt módon, akár a hétköznapokban is kifejezhetjük az összetartozásunkat.

Színek, minták, anyagok

Hatalmas a választék a különféle kutyakendők világában. Azonban vannak olyan darabok, amelyek egyszerűen tökéletesen mutatnak kedvencünkön, míg mások kevésbé lesznek előnyösek. Ahogy az embereknél is, bizonyos hajszínhez és bőrtónushoz bizonyos színek passzolnak. Lehet csodaszép az a királykék felső, ha nem passzol a színeinkhez, akkor nem fog mutatni. Ugyanez igaz a kutyáink esetében is.

Az arany, zsemle, „szőkés” kutyákon remekül állnak az élénk színek, mint a fűzöld, az erős türkizkék vagy a pink. A sárga, a földszínek (okker, khaki, barna) és a bordó a barnás ebeknek lesznek előnyösek. A fehér kutyáknak általánosságban a pasztell színek, mint a púderrózsaszín, a halványkék, a mentazöld és a vaníliasárga állnak jól, de a fekete is remek kontrasztot adhat, ha vagány stílust szeretnénk. A fekete kutyákon pedig remekül mutatnak a tiszta alapszínek, mint a piros, a napsárga, a királykék – és, meglepő módon: a fekete és a fehér.

Alapszabály, hogy foltos, pettyes, csíkos, melange, stb. tehát: mintás kutyákon az egyszínű vagy apróbb mintás kutyakendő mutat jól. A hosszú bundájú kutyák esetében szintén ez a biztosabb választás. Akkor is maradjunk az egyszerűbb daraboknál, ha kedvencünk kistestű, hiszen egy kisebb méretű kendőn nem érvényesül a nagyobb minta. Egy nagytestű kutyus azonban szinte bármilyen eklektikus kendőt viselhet, ahogy a képen is látható:

kutyakendőt stílusosan
Nagytestű kutyákon remekül mutatnak a nagyobb minták, akár a képregényes is – Kép: Ágh Szimonetta – Maci új élete / Instagram: @maci_uj_elete
Hogyan kössük meg a kutyakendőt?

Ahogy a sál vagy nyakkendő megkötésének, ennek is számos módja létezik. A kendő méretétől és formájától függően kísérletezzünk bátran. Ízelítőként az alábbi rövid videóból három alap megkötési módot sajátíthatunk el:


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://hellowdog.com/dog-bandanas/; https://www.youtube.com/channel/UCoHcmva5durmU8Zf_slPUIw; Képek: Nauru – @2blackdogsview – Instagram: https://www.instagram.com/2blackdogsview/; Maci új élete – Instagram: https://www.instagram.com/maci_uj_elete/ – Fotós: Ágh Szimonetta; Indexkép: Photo by Hamann La from Pexels;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...