Saját KB bal
Saját KB jobb
youtube

Kutyája vezette a rendőrséget gazdája balesetének helyszínére

A német juhászkutya túlélte az autóbalesetet, majd a helyszínre vezette a rendőrséget. Így mentette meg az utasok életét.

A kutya elképesztő lélekjelenléttel mentette meg gazdája életét, miután súlyos autóbalesetet szenvedtek Vermont-ban (USA). Tinsley lélekjelenléte nemcsak a gazdáját, hanem az autó másik utasát is megmentette, hiszen mindketten eszméletlen állapotban feküdtek a helyszínen, segítséget nem tudtak kérni a baleset után, szemtanú pedig nem volt a helyszínen. A rendőrséget a kutya vezette a helyszínre.

Ittas vezetés okozta a bajt

A rendőrség közleménye szerint Tinsley gazdája, a 31 éves Cameron Laundry ittasan vezette gépjárművét, amikor szalagkorlátnak ütközött és felborult teherautójával. A jármű totálkárosra tört, az utasok pedig kirepültek az autóból. A járműben utazott gazdájával a német juhászkutya is, aki csodával határos módon túlélte a balesetet kisebb karcolásokkal. Tinsley miután felmérte a helyzetet, elhagyta a helyszínt, és segítséget keresve futni kezdett. Nem sokkal ezután érkezett a rendőrségre egy bejelentés, miszerint egy kóbor állatot észleltek az autópálya környékén. Miután a járőr kocsi kiérkezett a helyszínre, meg is találták a kutyát, de ekkor még nem tudták mire vélni a viselkedését.

A rendőrök felismerték a jeleket

Először a kutya befogásával próbálkoztak, de Tinsley nem engedte magát megfogni. Folyamatosan próbált elfutni a rendőrök elől, de nem ment messzire, épphogy csak ne tudják elkapni. Az egyik intézkedő rendőr felismerte a kutya viselkedésében, hogy valamit mutatni szeretne nekik és arra biztatja őket, hogy kövessék. El is indultak a kutya után, aki azonnal a baleset helyszínére vezette őket, ahol a rendőrök döbbenten fedezték fel az átszakadt szalagkorlátot és kicsit beljebb pedig az autó roncsát. A két utas pedig eszméletlenül feküdt a hóban. Őket kórházba szállították és megfelelő ellátást kaptak, mindketten túlélték a balesetet.

Nem minden végződött jól

Később derült ki, hogy a kocsiban egy másik kutya is utazott, akit nem találtak a helyszínen. Sajnos ez a kutya nem élte túl a sofőr felelőtlenségét, egy nappal később, nem messze a balesettől találták meg a holttestét. A rendőrség sajtóközleménye szerint bebizonyosodott, hogy a sofőr ittasan vezetett, ezért hamarosan bíróság elé fog állni.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: theanimalrescuesite

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...