Hogyan nyissuk ki a zacsit anélkül, hogy benyálaznánk az ujjunkat?

Ezzel a kérdéssel szinte minden kutyás naponta többször is szembesül. A koronavírus járvány kezdete óta pedig talán az eddigieknél is fontosabb, hogy úgy nyissuk ki a zacsit, hogy nem érünk az arcunkhoz, pláne nem a szánkhoz. A bevásárlás során a textilzacskó szerencsére megoldotta ezt a gondot, de a kutyakaki gyűjtésére használt zacsit mégsem cserélhetjük moshatóra. Az alábbiakban összegyűjtöttünk 3+1 tuti tippet, melyekkel az ujjnyálazás – és ezzel a potenciális fertőzés – a múlté!

A súrlódás a barátunk

A zacsit szárazon megfelelő súrlódás alkalmazásával nyithatjuk ki. Az egyik módszer, hogy a két kezünk közés vesszük, és mintha csak a kezeinket fel akarnánk melegíteni, összedörzsöljük. Az is hasonlóan eredményes, ha a mutató és hüvelykujjunk közé fogjuk a zacsit és így dörzsöljük össze a két ujjunkat, mintha sóznánk az ételt.

Csettintés

A gyakorlatban szintén a tapadási súrlódást használja ki a csettintéses módszer. Fogjuk a zacsit a két ujjunk közé és csettintsünk. Voilá, a zacskó nyitva!

Bár elméletben a súrlódás nyitja a zacskót, ha az nem tapad a kezünkhöz, nem fog működni a módszer. Akinek nem túl száraz a keze, annak valószínűleg jobban beválik a fenti két módszer, mint azoknak, akiknek száraza  bőre.

A nedvesség körülvesz

Ha a „száraz” módszerek nem működnek, kénytelenek vagyunk valahogy benedvesíteni az ujjunkat. Erre használhatjuk a leveleken összegyűlt harmatot vagy éppen a nálunk lévő alkoholos kézfertőtlenítőből egy cseppet. A benedvesített ujjakkal biztos a siker, és nem sodortuk magunkat veszélybe a fertőzések szempontjából sem.

+1 tipp:

Szerencsére a piac gondol mindenre! Már többféle zacskónyitó (poop bag opener) is rendelhető. Ezek kétségtelen előnye, hogy nem csak higiénikusan nyithatjuk ki velük a zacsit, de állítólag kesztyűben is használhatóak – ami így a hűvös novemberi reggelek beköszöntével kifejezetten vonzónak tűnik.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: ACMEcanine.com; Kép: Photo by Sam Lion from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...