Ágyban, párnák közt – Fekhet a kutyám az ágyban egy szálláshelyen?

A nyaralás akkor az igazi, ha kényelmesen, az otthon megszokott komfortot élvezve pihenhetünk, lazulhatunk a kutyánkkal. Az, hogy ez mit takar, persze egyéni, hiszen ahány ház, annyi szokás. Vannak családok, ahol fel sem merül, hogy a kutya befeküdhet-e az ágyba, vagy felmehet-e a kanapéra. Más gazdik azonban megengedik a kutyáknak, hogy az ágyban aludjanak.

De mi a helyzet akkor, ha elutazunk? Vajon egy idegen helyen is ugyanazok a szabályok érvényesek, mint otthon?

Érdekes kérdés ez, hiszen ma már rengeteg kutyabarát szállás van, ahol kedvencünk is vendég és egy szobában aludhatunk. Nyilván, ha otthon nem alszik a kutya az ágyban, akkor meg fogja érteni, hogy a szállodában, szálláshelyen sem tartózkodhat ott. Érdemes magunkkal vinni az otthoni fekhelyét vagy bokszát, esetleg egy utazó fekhelyet. A kutyának is biztonságot ad, ha megvan a saját helye, ahová visszavonulhat pihenni.

Ha viszont otthon osztozunk a pihe-puha ágy kényelmén, felmerülhet, hogy a szálláson is velünk aludjon a kutyánk. Ebben az esetben is érdemes lehet egy próbát tenni a saját fekhellyel, de ha már megszoktuk a közös ágyban alvást és nem szeretnénk róla lemondani, akkor a következőkre figyeljünk:

Mindenképpen beszéljünk a vendéglátóval! Vannak olyan szállásadók, akik vállalják az ágynemű tisztításának extra feladatát – ez a szolgáltatás – teljesen joggal – feláras lehet, hiszen nemcsak a huzatot, hanem a teljes ágyneműt is ki kell tisztíttatni.

Ha a szállásadó nem egyezik bele, akkor semmiképpen se engedjük a kutyánkat az ágyra, kanapéra!

Gondoljunk bele, hogy mi hogy éreznénk magunkat, ha más kutyája feküdt volna abban az ágyban, amiben mi alszunk. Illetve ne feledkezzünk meg róla, hogy egy allergiás személynek esetleg komoly problémát okozhat a kedvencünk által hátrahagyott szőr, por. Ha a „szállásadó háta mögött” cselekszünk, akkor sajnos nem tudhat róla, hogy extra takarításra lett volna szükség.

Magánszállásokon jó megoldás lehet még a saját ágynemű használata, de ebben az esetben is egyeztessünk a szállásadóval, mielőtt kutyánk is az ágyban alszik.

Ma már szerencsére egyre több szállásadó nyit a kutyások felé, és szeretnénk, ha nem szegné kedvüket pár kellemetlen élmény. Fontos, hogy ne csak a saját érdekeinket nézzük, hanem a többi vendégre és a vendéglátókra is tekintettel legyünk. Így biztosíthatjuk, hogy a jövőben is szeretettel várják majd a kutyásokat. A kutyabarát szállásokon érvényes etikettről olvasd el korábbi cikkünket!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Képek: Photo by Jodie Louise from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...