Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Almás – sárgarépás muffin kutyáknak és gazdiknak

muffin
Hagyományos áfonyás muffin – Forrás: wikipedia.

A XIX. században Észak-Amerikában találták fel a mára már a világ minden táján elterjedt muffin névre hallgató süteményt. A hamar népszerűvé vált muffin eredetileg édes ízben, gyümölcsökkel vagy csokidarabkákkal készült. Mára már mindenféle ízben, színben és formában találkozhatunk vele. Az alábbi verzió olyan hozzávalókból áll, amelyek a kutyák számára is ehetők, így az elkészült muffinokat megoszthatjuk kedvenceinkkel is. Természetesen, mint minden nasi, így a muffin esetében is fontos a mértékletesség!

A tésztában a sárgarépa és az alma remek rost forrás, míg a tojásban és a tejben található fehérje hozzájárul a kutyák napi fehérjeszükségletéhez. Ez a muffin recept nem tartalmaz cukrot. Saját részre az elkészült sütiket megszórhatjuk porcukorral vagy édesíthetjük mézzel, esetleg lekvárral.

Hozzávalók

3 csésze liszt

125 g laktózmentes vaj

1 csésze laktózmentes tej

2 tojás

4 alma

4 sárgarépa

Szükség lesz még muffin kapszlikra és egy 12 db-os muffin tepsire.


Gluténmentes finomságot keresel? Próbáld ki ezt a Sárgarépás – almás kutyakeksz receptet!

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra.

Az almát és a sárgarépát reszeld le – mindkettőből körülbelül egy csészényi mennyiségre lesz szükség. Ha nem használod fel a teljes mennyiséget, akkor nyersen is adhatsz belőle a kutyádnak. Az alma remek rostforrás, míg a sárgarépa béta-karotinban gazdag. A ropogós gyümölcsöket akár kongba vagy más tölthető játékba is teheted: lásd előző cikkünkben.

A lisztet, a vajat, a tojást és a tejet robotgépben dolgozd össze, majd keverd bele a reszelt almát és a répát. Ízlés szerint egy csipet fahéj és némi őrölt gyömbér is mehet bele.

Helyezd a tésztát adagonként a kapszlikkal bélelt tepsibe, majd süsd készre körülbelül 20 perc alatt.

Jó étvágyat kívánunk!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: My Lucky Dog blog; Képek: pexels; wikipedia: By National Cancer Institute, Renee Comet (photographer) – https://visualsonline.cancer.gov/details.cfm?imageid=2609, Public Domain, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=604650.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...