A 10 legjobb kutyás álommeló

Ahogy változik a világ, úgy változik a munkaerőpiaci kereslet és kínálat. Ahogy kutyáink egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben, úgy lettek egyes munkák egyre inkább fontosak, amelyek nekik nyújtanak különböző szolgáltatásokat. A legtöbb gazdinak álommunka számba mennek azok a tevékenységek, amelyek kutyákkal kapcsolatosak és még pénzt is lehet vele keresni.   

 

1. Világutazó dogszitter

Nálunk még kissé idegenen hangzik, de pár éve már létező szolgáltatás. Lényegében kérhetjük, hogy házikedvencünkre vigyázzon valaki, amíg mi valahol máshol valaki más kedvencére felügyelünk, így mindketten ingyen lakunk, világot látunk, és ugyanazzal a felelősséggel vigyázunk egymás állataira. Pénzt nem kell fizetnünk a kutyánk felügyeletért, de a mi szállásunkat is ingyen kapjuk a világ másik pontján, miközben szintén kutyázunk.

A Trustes Housesitters nevű céget 2010-ben alapította pár ember. Eredeti céljuk az volt, hogy ha valaki elutazik otthonról, egy megfelelő kutyaszitter segítségével biztonságban tudhassa kedvencét saját otthonában. Rövid idő alatt azonban egy hatalmas, globális, ellenőrzött közösséggé nőtte ki magát a cég, ahol az állatszerető emberek egyszerre segítenek ellátni egymás házikedvenceit, és utazgathatnak a világban.

 

2. Kutya masszőr – masszőz

Ha szeretjük a kutyákat kényeztetni, simogatni, és még gyógymasszőr ismeretekkel is rendelkezünk, összepárosíthatjuk a kettőt, és vissza adhatunk egy kicsit abból a törődésből, amellyel kutyáink minden nap elhalmoznak bennünket. A kutya-masszőrök és -masszőzök segítenek a krónikus fájdalom kezelésében, a sérülések, ízületi gyulladásos állapotok javításában és öregedési folyamat hátráltatásában. Ez a feladat természetesen hivatalos végzettséget és hozzáértést igényel, de más országokban már kifejezetten bevett szokás.

 

3. Kutyaruha-készítő

Tetszik – nem tetszik, de egy egész iparág épül már kedvenceink ruházkodására. Néhány darabja ráadásul igencsak fontos lehet – ilyen például az időjárási elemektől védő vagy a vízi kalandokat segítő öltözet. Ha érezzük a kellő kreativitást és hajlandóak vagyunk tanulmányokat folytatni az anatómia és az ergonómia területén, akkor a piacon a helyünk. Ha elég jók vagyunk, később terjeszkedhetünk a különböző kiegészítők – mint a kutyaágy vagy játékok felé.

 

4. Kutya-séf

Viccesen hangzik, de mivel kiskedvenceink számára sok étel kifejezetten mérgező, sőt, halálos is lehet, így nem mindegy, hol és mit eszik. Egyre nagyobb az igény rá, hogyha beülünk egy étterembe, akkor kutyánk is ehessen valamit (a Városligetben található Nyereg bisztróban például külön kutya étlappal várják a hatlábon érkező vendégeket), de létezik már külön csak kutyáknak nyitott „drive-thru” gyorsétterem is.

 

5. Kutya pszichológus

A leginkább vitatott szakma, de tudván, hogy a kutatók is egyre mélyebbre ásnak a kutyák lelki világában és viselkedésbeli szokásaikban, talán nem felesleges. Semmiképp ne jóslás szintjén maradjon a dolog, fontos, hogy aki a négylábúak viselkedési problémáira szeretne választ adni a gazdiknak, az folytasson nagyon komoly tanulmányokat mind kutya lélektanból, mind kiképzés területén, mind terápiás vonalon.

 

6. Kutyás közösségi média szakember

Ha olyan vagy, mint én, a nap nagy részét a közösségi oldalakon töltöd, legtöbbször a számtalan  kutyás barátod oldalait böngészve. Érdekes témákat keresel, közösségformáló történeteket mesélsz el, felelős állattartó közösséget építesz. Ha egy kicsit is hozzájárulsz a kulturált kutyás réteg kialakulásához, már megérte.

 

7. Terápiás kutya handler

A terápiás kutyák értékes szolgáltatást nyújtanak az általuk látogatott embereknek. Gyakran tragédiák helyszínein segítenek, áldozatokat gyógyítanak, kórházba járnak vagy öregek otthonaiban visznek fényt az ottélők hétköznapjaiba, hogy szeretettel segítsék leküzdeni a magányt az időseknek. Ezeknek a kutyáknak olyan vezetőre van szükségük, akik képesek a teljes képzési folyamatot magabiztosan végig vinni, valamint utána oda utaznak a kutyával, ahol csak szükség van rájuk. De amikor láthatják a mosolyt az emberek arcán, valószínűleg minden nehézséget elfelejtenek.

 

8. Kutyás fotós

Mint tudjuk, állatot és kisgyereket fotózni a világ legnehezebb fényképész mestersége. Ők azok a jelöltek, akiknek nem mondhatjuk meg, mit hogy csináljanak, nem tudják tartani a pózokat – kivéve ha profi négylábúval van dolgunk. De csodálatos fotókat készíteni a világ legcsodálatosabb élőlényeiről – mindennél jobb. Nem utolsó sorban az egyik legjobban menő szakma, hiszen a gazdik körében is egyre gyakoribb a profi fotósorozatok készíttetése. Ha van kedved belekóstolni, először nézd meg 2018 díjnyertes kutyás fotóit, amelyben egy fiatal magyar lány is kategória győztes lett.

 

9. Kutyasétáltató

Szintén terjedő elvárás az elfoglalt gazdik körében. Van olyan, hogy egész nap nem jutunk haza, hogy kutyánkat levigyük egy kis üdítő sétára, a legtöbben reggeltől estig munkahelyükön kénytelenek ülni. Ez még ne legyen akadály arra, hogy megtagadjuk magunktól a kutyatartás csodálatos érzését. Egyre több hivatalos kutyasétáltató dolgozik, aki teljes felelősséget vállal kedvencünkért, amíg vele van. Friss levegőn vagyunk, mozgunk, négylábú barátok vesznek körül – álommeló…

 

10. Kutyás parti szervező

Szintén nem túl elterjedt nálunk, de csak nézzük meg magunkat: szokott lenni torta, papírcsákó és ajándék kedvencünk jeles napján? Akkor már csak egy ugrás innen, hogy barátait is áthívjuk egy kis közös időtöltésre, ehhez pedig már – ha nagyobb volumenű a buli – kellhet hivatásos segítség. Mindig meglesz az a réteg, aki nem sajnálja a furcsa luxusokat kedvencétől.


Cikkajánló:

10 munka, amit a kutyák sokkal jobban csinálnak, mint az emberek

10 dolog, amit csak a kutyások tudhatnak

 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: dogtime

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...