Saját KB bal
Saját KB jobb

Egy lakó szabadította ki a járda alá bekövezett vemhes kutyát, miután senki sem törődött vele

Az esőzés miatt beszakadt egy voronyezsi ház bejárata előtti járda. A lyuk akkora volt, hogy egy kiskölyköket váró kutya menedéknek használta az alatta lévő üreget. Ám időközben a megrongálódott járda részt helyrehozták, ezzel elzárva a kutya útját kifelé. A ház egyik lakója próbálta visszabontatni a téglákat, de senki sem segített neki. Így kénytelen volt kövenként, puszta kézzel megbontani a lépcső előtti részt, hogy megmentse a már két napja bent ragadt állatot.

 

Nem tudni, hogy a kutya miért bújt be az üregbe, de valószínűleg egy biztonságos helyet keresett magának, hogy később majd életet adhasson kiskutyáinak. A beszakadt járda alatti hely tökéletes volt egy ideig, de szerencsétlenségére viszonylag gyorsan visszajavították a beomlott részt.

Azt sem tudni, látták – hallották-e őt a munkások, mikor befejezték a munkát, de sajnos az a lehetőség is adott volt, hogy egyszerűen nem törődtek a jelenlétével. Sajnos kijönni már nem tudott: a lyukat betömték.

Két nappal később az egyik házban élő férfi, Vadim Rustam és családja figyelt fel a keserves hangra, de sokáig nem tudták megfejteni, honnan hallják. Szerencsére volt bennük annyi felelősség saját környezetükkel szemben, hogy nem hagyták annyiban a dolgot, és elkezdték figyelni a hangok irányát. Alig hittek a fülüknek, de később egyre inkább biztosak lettek benne, hogy akkor hallják az ugatást, amikor fel vagy lemennek a lépcsőn.

Amikor meggyőződtek a szörnyű esetről, azonnal a házfelügyelőhöz siettek, hogy segítsen kiszabadítani a szerencsétlenül járt állatot. Azonban a férfi megtagadva a segítséget elhajtotta őket, mondván, hogy nem ő végeztette el a munkát, így nincs joga vissza bontatni sem.

Ekkor a lakó úgy döntött, kezébe veszi a dolgot, és egyetlen szerszám segítségével elkezdte kifeszegetni a téglákat a helyükről. Amint sikerült párat kimozdítani a helyéről, elkezdte kikotorni a homokot, megnyitva ezzel újra az üreg bejáratát. Egy utolsó nagyobb kő elmozdítása után a két napja bent raboskodó kutya feje megjelent a nyílásban.

Valószínűleg állapotos volta miatt pláne rosszul viselte étel és víz nélkül, így mielőbb ki akart jutni a rabságból. Az amúgy nagyon barátságos kutyát egy voronyezsi menhelyre szállították, ahol azonnal ellátták.

 

Cikkajánló:

Több órába telt megtisztítani a kátrányba esett kutyát, de sikerült

A szökött rabokat elfogó K9-es véreb megtalált egy elrabolt kislányt

A törött lábú agár több mint 3 kilométeren át gyalogolt, hogy elvezesse kölykeihez az állatorvosokat


 

 

(kutyabarát.hu)

Forrás: reshareworthy

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...