Saját KB jobb

Csomagolásmentes kutyatáp-automatákat helyeztek üzembe egy amerikai üzletláncnál

A csomagolásmentes boltok hazánkban is hódítanak. Sőt, a nagy szupermarketek között is van olyan, ahol elérhetők csomagolásmentes termékek. Természetesen, a piacon és termelőknél is vásárolhatunk ilyen módon, ha visszük magunkkal a saját textil zacsikat, szatyrokat. Ezzel pedig rengeteg egyszerhasználatos műanyaghulladéktól kíméljük meg a Bolygót.

Most az Amerikai Egyesült Államok-beli óriás, a kisállat felszerelést és eledeleket forgalmazó Petco vezetett be hasonló rendszert, a Canidae kutyatáp kapcsán. Az eddig csak zsákos kiszerelésben elérhető száraz kutyatápot mostantól utántöltő automatákból lehet az újra és újra használható szatyrokba kimérni. Persze, a kimért kutyatáp ötlete innen a „keleti blokkból” nézve nem éppen spanyol viasz. Nálunk számos kiskereskedőnél elérhető ez az opció, és egyes áruházakban például lehet kimérve jutalomfalatokat is vásárolni. Mindenesetre, egy hatalmas forgalmat bonyolító áruházlánc esetében napi szinten is jelentős hulladékmennyiség megspórolásáról beszélhetünk.

A folyamat egyébként nagyon egyszerű: a Canidae cipzáras szatyrokba ki lehet tölteni a megfelelő mennyiségű tápot, majd a pénztárnál a kimért mennyiségnek megfelelő összeg fizetendő. A márka ezzel a módszerrel az árait is csökkenteni tudja, a kimért táp esetében ugyanis a csomagolásra fordított költségeket nem kell a vásárlónak megfizetni. A többször használható cipzáras szatyrok pedig újrahasznosított műanyagból készülnek.

Bízunk benne, hogy a kezdeményezés sikeres lesz, és egyre több száraztáp márka dönt a csomagolásmentes opciók vásárlásának lehetővé tétele mellett.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/dog-lifestyle/canidae-refill-stations-petco; Kép: Photo by Blue Bird: https://www.pexels.com/photo/border-collie-standing-on-fence-7210755/;
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...