Saját KB bal
Saját KB jobb

Gasztrokutya – Muffin recept, ami mindenkinek ízlik!

Az alábbi muffin recept nem csak a kutyusoknak fog ízleni! Az összetevőket úgy válogattuk, hogy kutyák és gazdik számára egyformán finom és egészséges nasi legyen – persze csak mértékkel! A sok alma és sárgarépa remek rostforrás, ráadásul a természetes cukroknak köszönhetően a muffinok elég édesek lesznek, nem kell cukrot hozzáadni. A receptben szereplő liszt lehet teljes kiőrlésű rozs- vagy búzaliszt, így még több egészséges rost kerül a muffinokba, de gluténmentes liszttel vagy hajdinaliszttel is helyettesíthető, ha kedvenced vagy te nem bírjátok jól a glutént. Vaj helyett használj nyugodtan kókuszzsírt, a tejet pedig természetesen növényi tejjel helyettesítheted. A karanténkonyha jegyében légy kreatív, ha nincs otthon répa, használj édesburgonyát vagy céklát.

A muffin hozzávalói:

3 csésze liszt

125 g vaj vagy kókuszzsír

1 csésze tej

2 egész tojás

4 alma

4 sárgarépa

Szükséged lesz még egy muffinsütőre és kapszlikra.

Elkészítés

Melegítsd elő a sütőt 180°C-ra. Reszeld le az almákat és a sárgarépákat (ha nem bio, hámozd meg előbb). Ennél a pontnál nyugodtan adj a kutyádnak és magadnak is egy-egy szeletet, mivel nyersen is egészséges és finom nasi, a receptben pedig van egy kis tartalék.

A lisztet, a vajat és a tojásokat keverd el, majd adagonként add hozzá a tejet. Használhatsz botmixert, de kézzel is simán el tudod dolgozni a masszát.

A tésztához add hozzá a reszelt almát és répát. Ha lédúsabb almát használsz, előtte nyomkodd ki, nehogy elázzon a tészta.

Adagold a keveréket a kapszlikkal bélelt muffinsütőbe, majd süsd körülbelül 20 percig, amíg a muffinok teteje aranybarna nem lesz (tűpróba).

Várd meg, amíg kihűl, mielőtt megkóstolnátok!

muffinrecept
Forrás: My Lucky Dog blog. Képek: pexels.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...