Saját KB bal
Saját KB jobb

Személyre szabott Spotify lejátszási lista kutyádnak az otthon egyedül töltött időre

Te is azok közé tartozol, aki bekapcsolva hagyja a tévét vagy a rádiót kutyájának, ha hosszabb időre hagyja otthon egyedül? Akkor ennek a hírnek bizonyára nagyon fogsz örülni.

Egyes szakértők szerint kimondottan jó hatással van a szeparációs szorongásban szenvedő kutyákra, ha bekapcsolva hagyjuk nekik a tévét vagy a rádiót, amíg egyedül vannak otthon. A monoton zaj, ritmus és zene nyugtatólag hat a kutyákra.

Tévécsatorna kutyáknak

Az Egyesült Államokban már évekkel ezelőtt kutyapszichológusok és trénerek gondos tervezésével elindították a DOGTV-t, mely kifejezetten kutyák számára nyújt „szórakozást” a nap 24 órájában, szigorúan tudományos alapon!  Állítólag évekbe telt, mire kidolgozták a speciális tartalmakat, melyek nyugtatják a kutyákat és lekötik a figyelmüket. Jó hír, hogy a  DOGTV is elérhető már online, sőt 14 napig ingyen nézhető. Ha bejön a kutya-mozi, akkor potom havi 10 dollárért bármikor nézheti a szórakoztató, nyugtató vagy éppen oktató programokat az otthon hagyott négylábú. Véletlenül se unatkozzon.

Így készíts saját lejátszási listát kutyádnak a Spotify-on

Úgy néz ki, megirigyelte a kutya szórakoztató tartalmat a Spotify és jól megcélozta magának a kutyás szegmenst. Természetesen a döntés előtt kutatásokat végeztek és arra jutottak, hogy az Egyesült Királyságban a gazdik 74 százaléka bekapcsol valamilyen zenét egyedül otthon hagyott kutyájának.  Ezen a beszédes eredményen felbuzdulva első körben elkezdtek legyártani olyan podcastokat, melyben az előadó  kifejezetten a kutyához beszél, nyugtató és megerősítő dolgokat mond, vagyis „szóval tartja” a kutyákat, segíti a szorongás feloldását.

Lejátszási listákat is készítettek, melyeket a kutya természetéhez passzolóan válogat össze egy algoritmus.  A folyamat nagyon egyszerű, ki kell választanod a háziállatodat (kutya, cica, iguána, madár vagy hörcsög),  beállítod az energiaszintjét majd azt, hogy mennyire félős vagy bátor. Aztán az érdeklődési szint beállítása következik, név megadás és természetesen egy csábos profilkép. Kész is. Harold (Hercsi) kutyámé ilyen lett:

lejátszási lista kutyáknak

A podcastok a „My Dog’s Favourite Podcast” cím alatt futnak, ha kutyád ért angolul, próbáljátok ki és számoljatok be az eredményről.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: Reuters, Spotify

Fotók: szerző sajátja

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...