Veszélyes olajok

Veszélyes olajok: Mérgező lehet a kutyákra a párologtatókhoz használt olaj

Egy Marianne Whyte nevű nő a Facebook-oldalán osztotta meg ijesztő tapasztalatait, hogy másnak ne kelljen azzal szembesülnie, ami a kutyájával történt. Hogy az aggodalomra okot adó információról minél többen tudomást szerezzenek.

A nő azt állítja, egy hétvégén arra ment haza, hogy a saját kutyája nem ismeri meg. Az általában lelkes és vidám négylábú ki sem akart jönni az ágy alól, ezért, és a tőle szokatlan, furcsa viselkedés miatt állatorvoshoz vitte a gazdája. Ott tudta meg, hogy valószínűleg a teafás illóolaja válthatta ki ezt a reakciót. A kutyák számára mérgező anyag csak nemrég került a nő lakásába, és rögtön eltávolította azt, amikor kiderült, mekkora veszélyt jelent. Azt mondja, a kutya már pár órával később láthatóan jobban érezte magát, addig viszont nem nyugodhatott meg, amíg a májvizsgálat eredményei meg nem érkeztek.

Szerencsére jó híreket kapott az állatorvostól, a kálvária azonban még nem ért véget, hiszen az állat további kezelésre szorul mindaddig, amíg a méreganyagok távoznak a szervezetéből. Óva int mindenkit az illóolajok használatától, mert az állatorvostól megtudta, egyre gyakoribbak a hasonló esetek. Mindez elkerülhető anélkül, hogy lemondanánk az illóolajokról: mielőtt vásárolunk, bizonyosodjunk meg róla, hogy a termék nem jelent veszélyt a háziállatokra!

 

Forrás: www.express.co.uk
Kép: Unsplash

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...