Saját KB bal
Saját KB jobb
thelabradorsite.com

Narancsot kunyerál. Adhatok neki?

Végre itt a narancs és mandarin szezon, de vajon kutyáinknak adhatunk belőle?

A narancs, mandarin és klementin nem tartalmaz semmilyen olyan anyagot, mely káros lenne a kutyák szervezetére. Sőt! Kis mennyiségben C-vitamin tartalmának köszönhetően ugyanúgy támogatja az immunrendszert, mint az emberét. Ezen kívül káliumban és rostban gazdag, valamint alacsony a nátrium tartalma, így nyugodtan adható csemegeként a kutyának.

A kutyáknak alapvetően nincs szükségük C-vitamin pótlásra, de ha szervezetük valamiért legyengül vagy kimerül, akkor csökkenhet a C-vitamin termelési képességük, ilyenkor szükség lehet egy kis segítségre.

Mennyi narancsot adhatunk kutyánknak?

Napi egy-két gerezdnél ne adjunk többet, mert fokozza a gyomorsav termelést és hasmenéses tüneteket is okozhat.  Ügyeljünk arra, hogy magokat és héjat ne adjunk nekik. Ezek olyan olajakat tartalmaznak, mely kifejezetten káros lehet számára. A narancs cukortartalma viszonylag magas, ezért cukorbeteg kutyáknak nem ajánlott a fogyasztása.

Összefoglalva tehát mértékkel nyugodtan adhatsz kutyádnak narancsot és mandarint, az már egy másik kérdés, hogy miután megkóstolta, sorba áll -e még egyszer.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: petfoodfacts.mercola.com

 

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...