Saját KB bal
Saját KB jobb

Minden kutyának szuperereje van

Millió okot fel tudnánk sorolni, hogyan teszi életünket szebbé, sikeresebbé egy négylábú. A foxnews.com beszámolójából például kiderül, egy csapatnyi profi sportoló sokkal jobban teljesít, mióta érzelmi támogató kutyát fogadtak örökbe.

Az amerikai NFL-ben futballozó 49ers csapata egyike azon két csapatnak, akik ebben az évben egyetlen alkalommal sem szenvedtek vereséget. A csapat utóbbi 29 évét elnézve az idei messze a legjobb, és a játékosok szerint ennek egyetlen oka van: az 1 éves Zoe, avagy az első érzelmi támogató kutya a csapat életében. A kaliforniai 49ers több tagja azt vallja, nincs rendben a mentális egészsége, hiszen profi sportolóként hatalmas nyomás nehezedik rájuk. Ha megküzdenek a győzelemért, élteti őket a rajongótábor, de ha veszítenek, a világ szeme előtt kell átélniük a kudarcot.

Az egyik játékos, Solomon Thomas azt mondja, a francia bulldoggal töltött idő mindannyiukat feltölti és sokuknak segít a kikapcsolásban. Thomas maga is azok közé tartozik, akik a mentális stabilitást keresik; húga tavaly öngyilkosságot követett el, amit érthetően nagyon nehéz feldolgoznia. Úgy érzi, Zoe hatalmas segítség számára, mert bármilyen kedve van, a kutya ugyanolyan szeretettel közeledik hozzá.

View this post on Instagram

I LOVE report day!!! #GoNiners #49ersCamp

A post shared by Zoë the 49ers Frenchie (@the49ersfrenchie) on

„…Akár jól megy az edzés, akár mérges, esetleg szomorú vagyok, Zoe odaszalad hozzám. 10-15 perc játék vele teljesen átformálja a napomat, utána sokkal jobb színben látok mindent.” – nyilatkozta Thomas. A kutya időközben Instagram-oldalt kapott, és mondanunk sem kell, a szurkolók imádják. Eddig több mint 7000 követőt szedett össze képeivel.

Kíváncsi vagy, miért döntöttek úgy, hogy kutyát fogadnak a csapatba? A 49ers stábjának egyik tagja egyszer bemutatta nekik a saját francia bulldogját, Vitót, és a játékosok annyira jól érezték magukat a társaságában, hogy nyilvánvalóvá vált: kutyával nem csak az élet, a sportolói lét is sokkal jobb.

Forrás: foxnews.com
Képek: the49ersfrenchie, Pexels

 

Szerencsi Évi
(Kutyabarát.hu)

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...