Saját KB bal
Saját KB jobb

Cukkinis, sárgarépás és spenótos kutyakeksz

Ebben a falatkában egyesül minden jó: rostok, vitaminok és ásványi anyagok – ráadásul még finom is! Vagy legalábbis a kutyáknak biztosan ízleni fog!

Hozzávalók

300 g pürésített, főtt sütőtök

40 g natúr mogyoróvaj

2 nagy tojás

150 g natúr zabpehely

450 g teljes kiőrlésű liszt (vagy amennyit felvesz)

1 sárgarépa

1 cukkini

1-2 nagy marék spenótlevél

Elkészítés

A sárgarépát hámozd meg, és a cukkinivel együtt reszeld le nagyobb lyukú sajtreszelőn, a spenótot pedig aprítsd fel kb. félcentis csíkokra.

Melegítsd elő a sütőt 190°C-ra, és bélelj ki egy tepsit sütőpapírral.

A robotgép edényében vagy egy nagy tálban keverd össze a sütőtökpürét, a mogyoróvajat és a tojásokat. Fokozatosan keverd hozzá a zabpelyhet és a liszt 3/4-ét, majd ha már kézzel formázható a massza, kezdd el hozzáadni a maradék lisztet is. Arra figyelj, hogy ne legyen ragacsos, de túl tömör sem az állaga, inkább nyújtható, jól formázható legyen.

Amikor a tészta elérte a megfelelő állagot, vedd ki, és enyhén lisztezett nyújtódeszkán nyújtsd egy cm vastagságúra, majd a csont formájú sütiszaggatóval vágd ki a falatkákat. Helyezd őket a sütőpapírral bélelt tepsire és süsd 20-25 percig, amíg a szélei enyhén pirulni nem kezdenek.

Hagyd teljesen kihűlni, mielőtt a kutyádnak adod 🙂

Szerző: Bujdosó-Szalay Adél
Forrás és képek: damndelicious.net; pexels.

Kapcsolódó cikkek

Biztonságos játékok idős kutyáknak

Mivel a kutyák szaglásukra támaszkodnak leginkább a környezetük felfedezésében, ezért ennek az aktiválása, stimulálása jó hatással van az idős kutyák kognitív funkcióira. A szagláson alapuló tevékenységek mellett a rejtvényjátékok is…
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...