Saját KB bal
Saját KB jobb

Kis lakás, kis kutya? 5 tökéletes eb társasházba!

Nem titok, hogy bizonyos kutyafajták jobban, míg mások kevésbé jól bírják a gyűrődést, ha lakásban tartja őket a gazdi. Akkor sem árulunk el hatalmas újdonságot, ha azt mondjuk: nem a méretük a meghatározó. De mégis, mi alapján dönthetjük el, mely kutyák alkalmasak a társasházi életre? A bustle.com listájából válogattunk!

Ha nem kertes házban telnek a mindennapjaink, több szempontot figyelembe kell vennünk, mielőtt négylábúval bővítjük a családot. Barátságos, nyitott ebet kell választanunk, figyelembe véve annak energiaszintjét, vedlésének intenzitását, szocializáltságát.

Ha tökéletes „delikvenst” keresünk, ott van például az Afrikából származó basenji. Az egyetlen ismert kutyafajta, aki képtelen az ugatásra, ami biztosan imponálni fog a szomszédoknak. Ritkán és keveset vedlik, energiaszintje pedig közepes, vagy inkább alacsony.

„Naplopó” hírében áll a basset hound, amit a szó legjobb értelmében kell venni. Csendes és nem kimondottan mozgékony eb, ráadásul termete ellenére tökéletesen elhéderezik egy fotelben, amíg a gazdi TV-t néz sétáltatás után.

Az angol agár ugyan nagyobb testű és gyakran szerepel olyan versenyeken, amelyek a gyorsaságot mérik fel, mégsem rendelkezik hatalmas mozgásigénnyel. További előnye, hogy a basenjihez hasonlóan nem hagy rendszeresen szőrcsomókat maga után.

Az ír farkaskutya egyedeit a világ legnagyobb termetű kutyáiként tartják számon, ők mégis beérik egy kis lakással, ahol álomra hajthatják a fejüket. A lábuk hosszúsága miatt persze jól elterülnek, de ha a gazdi figyelmesen jár-kel a lakásban, nem lesznek láb alatt.

A mastiffok hatalmas mackók; kölyökként aktívak, felnőtt korukra azonban lenyugszanak, és elégedetten foglalják el alvóhelyüket akár egy kisebb lakásban is. A napi séta természetesen náluk is elengedhetetlen, de könnyen elfáradnak. Szőrcsomókra számítani ér.

 

(Kutyabarát.hu)

Forrás: www.bustle.com
Kép: Pexels

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...