Saját KB bal
Saját KB jobb

Esküvői tanú is lehet a kutyánk – az USA több államában van lehetőség erre

Megszólal a nászinduló, bevonul az ifjú pár, és mellettük a tanúk. Szájukban kis kosárban a gyűrűk. Igen, jól olvastad. A kutya az ember legjobb barátja, a legjobb barátnak pedig kijár, hogy tanú lehessen az esküvőn. Legalábbis, az Amerikai Egyesült Államokban.

Huszonhárom államban már legalizálták a folyamatot, így akik itt, vagy Washington, D.C.-ben kötnek házasságot, már kijelölhetik a kutyájukat mint esküvői tanú. Az, hogy a szóljon most, vagy hallgasson mindörökre frázist átfogalmazzák-e „ugasson most”-ra, nem tudjuk. A kutyás esküvőre az alábbi huszonhárom államban van jelenleg lehetőség: Alabama, Arkansas, Colorado, Connecticut, Florida, Hawaii, Idaho, Illinois, Indiana, Maryland, Massachusetts, Mississippi, Missouri, Montana, New Hampshire, Ohio, Pennsylvania, Dél-Karolina, Tennessee, Texas, Vermont, Virginia és Nyugat-Virginia. Illetve, a Washington D.C. -ben frigyre lépők is felkérhetik az ebet tanúnak.

Valószínűleg azért van lehetőség erre, mert ezekben az államokban kevésbé szigorúak a házasságkötésre vonatkozó adminisztratív kikötések. Például, csak egy aláírás szükséges, amely megerősíti a szertartást, és a felek már házastársakká is nyilváníthatók. Úgy tűnik, még ettől is eltekintenek, és a tanú aláírása helyett egy mancslenyomattal is beérik. Persze, sokak álma egy kutyás esküvő, és az is tény, hogy a háziállatok egyre fontosabb szerepet töltenek be az életünkben. Ugyanakkor, a házasság intézményéért aggódók talán jogosan vetik fel, hogy egy újabb könnyítés több elhamarkodott frigyhez vezet.

Mindenesetre, vannak, akik számára vonzó ez a lehetőség. Hiszen az, hogy a legjobb barátunk, a kutyánk is jelen lehessen életünk nagy pillanataiban, megfizethetetlen. Nálunk, egyelőre marad a vendég szerepe, vagy felkérhetjük kedvencünket koszorúslánynak is. Bár, ebben az esetben, a cukiságfaktor lehet, hogy elvonja a figyelmet az ifjú párról!


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.thewildest.com/pet-lifestyle/dog-wedding-witness?utm_source=instagram&utm_medium=social-organic&utm_campaign=linkinbio&utm_content=www.instagram.com/p/C6zX2esL8ey; Kép: Photo by Alina T: https://www.pexels.com/photo/dog-figurine-on-top-of-a-cake-11743231/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...