FB SBS News - képernyőfotó

Egy kínai meztelen kutya lett a világ legrondább kutyája

A Scooter névre hallgató 7 éves kínai meztelen kutya hátsó lábai hátrafelé állnak, nyelve folyamatosan kilóg, de boldog, gazdis életet él.

Kaliforniában idén is megrendezték a világ legrondább kutyája versenyt a Sonoma-Marin Fesztiválon. Az eseménynek Petalumba városa adott helyet. A fődíj 1500 dollár volt, melyet Scooter, a 7 éves mozgásszervi elváltozással élő meztelen kínai kutya nyert meg. Scooter deformált hátsó lábakkal született. Egy ízületi probléma miatt lábai hátrafele néznek, nem tud állni és járni rajtuk. Mellső lábaival halad, gazdája szerint egészen jól boldogul velük.

Altatástól a dobogóig

Scooter egy tenyésztőnél látta meg a napvilágot, súlyos deformitással. A tenyésztő (vagy szaporító) látva a kiskutya kondícióját el akarta altatni a kutyát. Altatás helyett azonban a Saving Animals From Euthanasia (SAFE) mentőcsoporthoz került. Ez a csoport kifejezetten altatás elől ment meg kutyákat és cicákat. Scootert a csoport egyik tagja gondozta, közel 7 évig volt az ideiglenes befogadója. Eközben a csoport másik tagja, Linda Celeste Elmquist többször is vitte állatorvosi kontorollra. Amikor úgy alakult, hogy Scooternek új ideiglenes gazdi kell, Linda azonnal örökbefogadta a furcsak kiskutyát. Ennek már 7 hónapja, azóta boldogan élnek együtt.

Ugyanolyan kutya, mint a többi

Gazdája szerint mindettől függetlenül Scooter ugyanolyan, mint bármelyik másik kutya, és imádja a virslit.

„Attól a másodperctől kezdve, hogy szőrtelen kis popsiját és hátravetett lábait az öledbe ülteti, érzed a meleg, ölelő erejét, hogy megváltoztatja a csúnya szó jelentését! Szeretetet és inspirációt hagy benned a másság, a nehézségek, a kitartás és a boldogság iránt, amit folyamatosan sugároz! Még akkor is, amikor már nincs velem, mindig mosolygok, ha arra az oldalra lógó nyelvre gondolok, amelyik kilóg az apró szájából. Sőt az illata is sokkal édesebb, mint amilyennek látszik!”

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: today

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...