Saját KB bal
Saját KB jobb

Piglet: a rózsaszínű kiskutya, aki motivál és érzékenyít

Pigletnek, azaz Malackának hívják a rózsaszínű kiskutyát, akinek a története igazi kedves mese. Pigletet egy állatmentő szervezet kobozta el rossz tartási körülmények közül, majd egy öröbkefogadó napon találta meg ideiglenes befogadóját egy állatorvos személyében.

A siket-vak kiskutya kezdetben valószínűleg nem tudta, mi történik vele. Annál is inkább, mivel két érzék hiányával se nem látta, se nem hallotta a környezetében zajló történéseket.

Bár évtizedek óta állatorvosként dolgozik, Melissa Shapiro, Piglet ideiglenes befogadója sem gondolta volna, hogy ekkora fába vágja a fejszéjét. Nem volt tisztában vele, hogy egy ilyen különleges kölyök, mint Piglet különleges figyelmet és teljesen újszerű hozzáállást igényel.

„Pigletnek fogalma sem volt, hogyan tájékozódjon a környzetetében. Vele együtt káosz érkezett a házba. Töredelmesen bevallom, hogy mindent megtettem, hogy mielőbb új otthont találjak neki.” – mondta az első napokról Melissa.

A kezdeti sokkot és kétségbeesést követően azoban igyekezett olyan eszközöket és módszereket találni, amellyel biztosíthatja Piglet számára a lehető legjobb életet. A közös tanulás és fejlődés során kapcsolatuk egyre szorosabbá vált, míg végül Melissa örökbefogadta a kutyát. Piglet pedig a gondoskodásnak és szerető figyelemnek hála mára aktív, életrevaló kutya.

De ez még nem a történet vége…

„Egyszer csak azt vettem észre, hogy hatalmas figyelmet kapunk Piglet révén. Van benne valami, amitől még a teljesen idegen emberek is bátran odajönnek hozzánk. Online is hatalmas figyelmet kaptunk.” – meséli Melissa.

Először egy tanárnő kereste meg, hogy bemutathatja-e Pigletet az osztálynak. Úgy vélte ugyanis, hogy a kiskutya története segíthetne megmutatni a diákoknak, hogy kitartással és jó hozzáállással le lehet győzni az akadályokat.

Piglet az élő példa arra, hogy nem azt kell nézni, amink nincs, hanem mindent megtenni, hogy a legjobbat hozzuk ki a helyzetből.

Ez az alapgondolat vezetett ahhoz, hogy Melissa, Piglettel a főszerepben, oktatóvideók készítésébe kezdjen. Ezekben a rövidfilmekben bemutatja, hogyan birkózhatunk meg a napi kihívásokkal Piglet-módra (Piglet State of Mind).

A gyerekek körében hatalmas sikert aratott Piglet és a kisfilmek. Hamarosan, ha problémájuk akadt, vagy nehezen boldogultak egy helyzettel, azt kérdezték maguktól: „Mit tenne most Piglet?”

A tanárnő által alkotott tartalom és a videók olyan sikeresnek bizonyultak, hogy a gyerekek pink partikat rendeztek, hogy másoknak is segíthessenek a kiskutya példájával, illetve egyre több iskola jelentkezett, hogy átvennék az órákat.

Piglet példáján keresztül ma már számos általános iskolában tanulhatnak a gyerekek a kedvességről, barátságról, elfogadásról, rugalmasságról és az akadályok leküzdéséről. A videók már óravázlatok formájában elérhetőek a pedagógusok számára, így egyre több gyermekhez juthat el a rózsaszín siket-vak kutya motiváló története.


Forrás: The Bark;
Melissa Shapiro: Piglet: The Unexpected Story of a Deaf, Blind Pink Puppy and His Family;
Kép: Photo by Sam Lion from Pexels; Videó: YouTube
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...