Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Casey Allen on Unsplash

Méhek végeztek 63 veszélyeztetett pingvinnel Dél-Afrikában

Méhek csíptek halálra 63 veszélyeztetett pingvint Dél-Afrikában.

A kutatók és tudósok is értetlenül állnak az eset előtt, korábban ilyennel még nem találkoztak Fokváros környezetében.

A védett pingvineket holtan találták egy Fokvároshoz közeli kisváros, Simon’s Town partjainál. Ezen a területen sok veszélyeztetett pingvin kolóniája él, az állatvédők kiemelt figyelemmel óvják a közösséget. A pingvinek holttestét alapos vizsgálatnak vetették alá, és szemeik körül méhcsípéseket találtak. A  Southern African Foundation for the Conservation of Coastal Birds (Dél-afrikai alapítvány a tengerparti madárvilág védelméért) klinikai állatorvosa, David Roberts vezette a vizsgálatokat. Nyilatkozatában kifejtette, hogy a helyszínen elhullott méheket is találtak és egyelőre értetlenül állnak az eset előtt.

Tovább folytatják a vizsgálatokat

A méhcsípések mellett más külsérelmi, vagy mérgezésre utaló jelet nem találtak az elhullott pingvineken. Mintáikat azonban további vizsgálatoknak vetik alá, hogy egy esetleges betegséget vagy toxikus anyag jelenlétét kizárják. A tömeges halálozás azért is érinti nagyon érzékenyen a fajt, mert ezek a pingvinek csak Dél-Afrika partjainál élnek és szerepelnek a Természetvédelmi Világszövetség vörös listáján, ami azt jelenti, hogy a kihalás szélén állnak.

A madárvédelmi alapítvány munkatársai bár nem találtak magyarázatot, bizakodóak, mivel szerintük minden jel arra utal, hogy az eset egy szerencsétlen véletlennek köszönhető. Nem gondolják, hogy gyakran kell ilyen „támadásokra” számítani.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: guardian

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...