Saját KB bal
Saját KB jobb

Kutyabarát könyvajánló: Stresszoldás kutyáknak

Marty Becker, Lisa Radosta, Wailani Sung és Mikkel Becker: Stresszoldás kutyáknak című könyve azokhoz a gazdikhoz szól, akik felismerték, hogy kutyájukon bizonyos helyzetekben eluralkodik a félelem.

stresszoldás kutyáknak
Stresszoldás kutyáknak – Forrás: libri.hu

A szerzők közül hárman állatorvosok, közülük ketten viselkedésterapeuták is, illetve a csapatot erősíti egy tréner, akinek a szakterülete a félelmek, fóbiák és a stressz gyengéd módszerekkel történő kezelése. Az illusztris szerzői gárda a garancia arra, hogy aki a kezébe veszi a Stresszoldás kutyáknak című könyvet, az valóban hiteles forrást tart a kezében.

Az eredetileg 2018-ban megjelent kötet a legújabb tudományos eredmények mellett a szerzők szakmai tapasztalatára épít. Segít megismerni a kutyák félelmének tüneteit, testbeszédüket. Elmagyarázza, mi a különbség a stressz, a félelem, a félénkség és a fóbia között – és hogyan közelítsük meg ezeket gazdiként. Elméleti hátteret és gyakorlati példákat egyaránt találunk bőven, így megérthetjük, hogy

„A békét nem lehet erőszakos eszközökkel fenntartani, csakis megértéssel lehet elérni.” Albert Einstein

Azaz, hogy a félelemből eredő „viselkedési problémákra” nem az erőszak, a hatalom gyakorlása a válasz, hanem a bizalom és az empátia.

A Stresszoldás kutyáknak szerzői leszámolnak az olyan tudományosan már cáfolt elméletekkel, mint a dominancia elve, vagy a pozitív büntetés gyakorlása. Ehelyett olyan eszközöket adnak a gazdik kezébe, amelyek segítségével mélyebben megismerhetik a kutyájukat és ezáltal segíthetnek neki a félelmeinek leküzdésében.

A könyv azoknak is hasznos lehet, akik még csak fontolgatják, hogy kutyát fogadnak be. Segít, hogy már a választás és a korai szocializáció során megtehessünk mindent, hogy kiegyensúlyozott társunkká váljon.


Marty Becker, Lisa Radosta, Wailani Sung, Mikkel Becker: Stresszoldás kutyáknak; Jaffa Kiadó, 2019. Eredeti cím: From Fearful to Fear Free – 2018.

Szalay Adél – Kutyabarát.hu
Képek: libri.hu; pexels.com.
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...