Saját KB bal
Saját KB jobb

Jen és kutyája 26 országot jártak be biciklivel

„Sora mindig lelkesedéssel és nyitottan fogadta az új élményeket. A sok találkozásnak köszönhetően egyre barátságosabbá vált.”

Sora, Jen kutyája 2018-ban rákban halt meg, 13 éves korában. Életében 26 országot járt be. Egy emberélet során is szép teljesítmény lenne ennyi külföldi utazás, különösen, hogy az eredetileg Amerikában élő Sora és gazdája, Jen az utazások nagy részét kerékpárral tette meg. Két éven át tartó utazásukon elsősorban Dél-Amerika és Európa országait tekerték körbe, és ezalatt számos élményben volt részük.

Sora – Fotó: Jen Sotolongo

Jen szerint ezek nagy része annak köszönhető, hogy az extra tömeg miatt, amit Sora az utánfutóban jelentett, csak lassan tudtak haladni, ezért sokkal több emberrel találkoztak, beszélgettek, mintha autóval száguldottak volna végig az úton. Előfordult az is, hogy nem találtak kutyabarát szálláshelyet, és az úton megismert helyiek fogadták be őket éjszakára, akiknél istállóban, melléképületekben aludtak.

Peruban menhelyen önkénteskedtek, Kolumbiában pedig egy örökbefogadási kampány reklámarcaként szerepelt Sora.

Bár Jen szerint a kutyás utazás, különösen a nemzetközi utak, jóval több nehézséget és nem várt helyzetet tartogat, mintha az ember magában vágna neki az útnak, soha nem merült fel benne, hogy Sorát otthon hagyja. Sok nevezetesség megtekintését ki kellett hagyniuk a kutya miatt, de bőven kárpótolta őket a közös kaland és a számos élmény, amelyet épp Sorának köszönhettek.

Sokan talán őrült vállalkozásnak tartják a kutyás világjárást. Pedig a közös élmények, a megoldandó nehéz helyzetek életreszóló élményt nyújtanak kutyának és gazdinak egyaránt. Az együtt töltött idő ajándék. Utazás közben pedig a kutyánkkal való kapcsolatunk olyan mélységekig juthat, amelyről a hétköznapi életben nem is álmodtunk volna.


Szerző: Bujdosó-Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: The Bark.
Kép: pexels.com
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...