Saját KB bal
Saját KB jobb

10 biztos jel, hogy a kutyád igazi Mama Kedvence

Vannak a kutyások, meg vagytok Ti. Ami köztetek van, az valami más… Csak nem lehet, hogy a te kutyád is igazi Mama Kedvence?

Ha az alábbi tíz pontban magadra ismersz, semmi kétség! Amit irántad érez az több mint szeretet!

mama kedvence#1 – Nem mozdul el mellőled

Egy igazi Mama Kedvence nem mozdul el a gazdi mellől. Mindig veled akar lenni. Ha kimész a konyhába, követ. Ha odébb ülsz a kanapén, közelebb ül hozzád. Teregetés közben ingázik veled a mosógép és a szárító között… Ismerős?

#2 – Az ajtóban vár rád

Mindegy, hogy munkába mentél vagy csak a szemetet vitted ki. Ha otthon hagyod, ő az ajtóban vár.

#3 – Te vagy a kedvence

Persze, szuperül elvan a napköziben, és elfogadja a vacsorát a párodtól is. Egészen addig, amíg vissza nem térsz a színre. Onnantól csak te létezel a számára.

mama kedvence

#4 – A közeledben lenni sem elég közel

Leülsz a kanapéra és melléd fekszik. Nem, nem is melléd, hanem hozzád bújik. A Mama Kedvence kutyák számára fontos a testi kontaktus, ezért olyan közel akarnak kerülni hozzád, amennyire csak lehet. Ők azok, akik rád fekszenek 🙂

#5 – Saját helye van az asztalnál

Mivel sosem távolodik egy méternél messzebb tőled, adja magát, hogy az étkezések alkalmával is melletted akar lenni. Nem a finom falatok, csak a gazdi közelsége miatt. Az igazi Mama Kedvence a gazdi lábához kuporodik, történjen bármi.

#6 – Ahová a király is…

…gyalog jár, és többnyire egyedül. Kivéve, ha két évesnél kisebb gyereke van, vagy Mama Kedvence kutyája. Az utóbbi leginkább csendben ül az ajtó előtt, és hűségesen várja, hogy a gazdi jól végezze dolgát.

#7 – A futtatóban is csak veled játszik

Lehet ott ezer más kutya, kedves emberek, egy csomó játék… őt csak te érdekled. Folyamatos igénye van a társaságodra, és ha teheti, inkább ácsorog a lábadnál, minthogy elszaladjon játszani és esetleg szem elől tévesszen. Persze ha te is mész, az más!

#8 – Csak rád hallgat

Hívhatja bárki, ő a füle botját sem mozdítja a jelenlétedben. Ha esetleg, valamilyen rejtélyes okból eltávolodna tőled, azonnal szalad, ha hívod. De másnak esélye sincs!

#9 – Úgy néz rád

Hűség, szeretet, csodálat és még ezernyi érzés tükröződik azokban a gyönyörű kutyaszemekben. Ahogy rád néz, abban az egész világ benne van…

#10 – Veled alszik, veled ébred

Az igazi Mama Kedvence bárhol és bármikor aludhatna, ahol csak akar, mégis melléd bújik és vigyázza az álmod.

mama kedvenceHa magadra ismertél, szerencsés vagy, hogy ilyen odaadó társat találtál! Sok boldog évet és feltétel nélküli szeretetben töltött pillanatokat kívánunk Nektek!


Szerző: Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: I <3 Dogs
Képek: pexels.com; Photo by cottonbro from Pexels
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...