Saját KB jobb
A kép illusztráció!

Két hónapon keresztül hánykolódott a tengeren kutyájával a tengerész

Több mint két hónapon keresztül hánykolódott a tengeren az 51 éves Tim Shaddock, és kutyája, Bella. A páros áprilisban indult útnak Mexikó partjaitól Francia-Polinéziába, ám hajójuk pár héttel később viharba keveredett. Azóta nem volt hír róluk, amíg pár nappal ezelőtt egy helikopter észre nem vette őket. A szerencsés mentést videófelvételen is megörökítették.

 

Tim és Bella állapota, a legújabb hírek szerint, stabil. Ahogy a felvételen is látható, a mostoha körülmények ellenére Tim képes volt értelemesen felelni a megtalálók kérdéseire, és Bella is örömmel üdvözölte a felmentősereget. A tengerész elmondása szerint mindketten szerencsések, hogy túlélték a vihart és időben megtalálták őket. A partra érésnél készült interjúban Tim elmondta, milyen hálás, hogy Bella is ép bőrrel megúszta a kalandot. „Igazán hálás vagyok, hogy Bella túlélte a vihart. Hihetetlen kutya, igazán különleges.” – mondta.

Annak ellenére, hogy hetekig hánykolódott a tengeren egy csónakban, Bella, a felvételek tanúsága szerint jó formában volt. Gazdája elmondta, hogy esővízen és nyers halon éltek az elmúlt hetekben. Szerencsére, Timnél volt horgász felszerelés, így tudtak élelemhez jutni. Bár az ivóvíz szűkös volt, de beosztották, és így mindketten életben maradtak. Ugyan Tim sokat fogyott, és nagyon sokszor nagyon éhes volt, fel sem merült benne, hogy Bellától vonja el a táplálékot. Sőt, ahogy a felvételeken is látszik, a kutyus nagyon jó fizikai állapotban vészelte át a több mint két hónapos megpróbáltatást.

Mivel Ausztráliában rendkívül szigorúak a karantén törvények, Timnek meg kellett válnia Bellától. A túlélő kutyust a megmentő hajó legénységének egyik tagja fogadta örökbe.


Szalay Adél / Kutyabarát.hu
Forrás: https://www.youtube.com/@guardiannews; Kép: Photo by Barnabas Davoti: https://www.pexels.com/photo/a-golden-retriever-on-an-inflatable-boat-10884755/
További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...