Saját KB bal
Saját KB jobb
Photo by Marek Szturc on Unsplash

Az állandó éhségérzet betegségre is utalhat

Az állandó éhség gyakori probléma kutyáknál, amely nem feltétlenül a jellemükből fakad. Betegség és nem megfelelő táplálás is állhat a háttérben.

Az állandó kunyerálást és éhséget sok gazdi gyakran csak „jellemhibának” tartja, pedig a jelenség mögött komoly betegség is állhat. Okozhatja például a Cushing-kór, amely során a mellékvesék túlzott kortizoltermelése fokozott éhségérzetet eredményez. A cukorbetegség szintén növeli az éhségérzetet, mivel a szervezet nem képes megfelelően felhasználni a glükózt. Ritkábban a pajzsmirigy túlműködése is felelős lehet, amely általában egy agresszív pajzsmirigydaganat következménye. Hasnyálmirigy-elégtelenség esetén a kutya hasnyálmirigye nem termel elegendő emésztőenzimet, ami megnehezíti az ételek megfelelő emésztését és felszívódását, így az állat folyamatosan éhes marad.

A nem megfelelő táplálás is okozhat állandó éhségérzetet

Az alacsony minőségű ételek, amelyek nem biztosítanak elegendő tápanyagot, szintén hozzájárulhatnak az állandó éhséghez. A kutyák tápanyagigénye fajtától, kortól és aktivitási szinttől függően változik, ezért fontos, hogy megfelelően kiegyensúlyozott étrendet kapjanak. Első lépésként tehát egy alapos állatorvosi kivizsgálást kell megejteni és meg kell vizsgálnunk, hogy megfelelően tápláló eledelt adunk-e kutyánknak. Az állandó éhségérzet jelei lehetnek a folyamatos ételkeresés, a gyors evés, a szemét vagy egyéb nem ehető tárgyak fogyasztása, és a testsúly változása.

Bohata Krisztina

(Kutyabarát.hu)

Forrás: barkandwhiskers

További érdekes cikkek
Hozzászólások
Töltés...